Ratatouille open op 10 juli 2014

Persmap van de Ratatouille attractie.

Persmap van de Ratatouille attractie.


Iedere keer als ze een persmap van Disneyland komen brengen bij de redactie van Elke Dag Vakantie valt de opmerking: ‘Wow, wat een mooie map, maar zou er nu ook een uitnodiging voor een weekendje in zo’n hotel in Disneyland in zitten?’ Dat gebeurde ook zaterdag weer, maar nee. Blijft over dat ze kosten noch moeite sparen bij Disneyland om een mooie persmap te maken. Ditmaal kwam de postbode een soort kookboek brengen met daarin een poster een pop-up-verhaal van Ratatouille.

Het nieuws is ditmaal dat het nu officieel is dat de Ratatouille-attractie in het pretpark bij Parijs op 10 juli opent. Het nieuwe mini-land, La Place de Rémy, is een eerbetoon aan de kleine chef en is te vinden in het Walt Disney Studios Park. Dit is de 60e attractie de deuren opent in Disneyland. In een zogenaamde ‘ratmobiel’ krimpen bezoekers tot het formaat van een rat voor een culinair avontuur door Gusteau’s bekende restaurant. In deze Disney attractie gaan karretjes zonder rails langs enorme 3D projecties van de Pixar Anamation Studio’s.

Het succes van de attractie zit voor een groot deel in de ingenieuze karretjes, die speciaal zijn ontworpen. Met een capaciteit van zes personen zijn ze ideaal voor gezinnen. De ‘ratmobiel’ beweegt zich altijd voort in een groepje van drie, maar geen van de karretjes volgt, net zoals een echte rat, dezelfde route.

La Place de Rémy, waar de attractie te vinden is, heeft twee hoofdstraten: Allée des Marchands en Rue Auguste Gusteau. Op het plein bij Bistrot chez Rémy is een eerbetoon aan Paul Bocuse, ’s werelds grootste chef, te vinden. Bocuse is een grote inspiratie voor de makers van Ratatouille geweest. De lantaarnpalen en bankjes in dit deel van het park zijn ook typisch Parijs. Dankzij de Imangineers kunnen bezoekers een wandeling maken door Parijs, zoals in de film Ratatouille.

Te gelijkertijd met de attractie opent ook de Bistrot Chez Rémy. In dit gethematiseerde restaurant kan genoten worden van de Franse keuken. De recepten komen uit de film. Het restaurant biedt plaats aan 370 gasten. In dit ‘oversized’ restaurant krijgen de bezoekers het gevoel dat ze zijn gekrompen: jampot deksels dienen als tafelbladen en champagne kurken als stoelen.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.