Volg de Berlijnse Muur met app

Er is een nieuwe app uitgekomen waar je de voormalige Berlijnse muur mee kan volgen.

Er is een nieuwe app uitgekomen waar je de voormalige Berlijnse muur mee kan volgen.

Veel delen van de Berlijnse Muur zijn inmiddels verdwenen, maar als je de muur nog een keer wil volgen kan dat. Er is nu namelijk een app die je helpt. Op de 50ste verjaardag van de Muur publiceerde het Federaal Agentschap voor Civic Onderwijs in samenwerking met het Centrum voor Onderzoek van Hedendaagse Geschiedenis en Deutschandradio een applicatie voor de iPhone, iPad en Androi. Hiermee kunnen Berlijners en toeristen delen van de voormalige muur, die nog steeds bestaan, verkennen en zien waar de muur precies stond. Daarnaast laat de app foto’s, video’s en verhalen zien van het leven met de muur.

Rondleiding
De app biedt je rondleidingen langs de resten van muren, monumenten en plaatsen waar de geschiedenis van de deling van Duitsland werd geschreven. De ontdekkingstocht wordt ondersteund door een interactieve kaart die toeristen die niet vertrouwd zijn met de stad helpt. Zo kun je de weg vinden, te voet of met het openbaar vervoer, naar meer dan 75 speciaal geselecteerd attracties. Als je geen rondleidingen wil, dan kun je ook zelf routes plannen of gebruik maken van de “ontdekker” modus.

De gratis app is beschikbaar in het Duits en Engels en is voor de iPhone, iPad en Android beschikbaar.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.