Wandel mee in het donker tijdens de Midzomernachtloop

Tijdens de Midzomernachtloop kun je 's nachts door de Nederlandse natuur lopen.

Tijdens de Midzomernachtloop kun je ’s nachts door de Nederlandse natuur lopen.

Tijdens de kortste nacht van het jaar organiseert Natuurmonument de Midzomernachtloop. Je kan je nog inschrijven tot 15 juni om 15.00 uur. Inmiddels schreven bijna 4000 mensen zich in om mee te wandelen op zaterdag 21 juni. Natuurmonumenten houdt de wandelingen om nieuwe natuur te kunnen kopen. In verschillende natuurgebieden organiseert de natuurorganisatie de Midzomernachtloop, wandelingen in het donker van 3 tot 10 kilometer. Daarnaast kan de sportieve wandelaar op de Veluwe een marathontocht lopen van 43 of 63 kilometer.

’s Nachts lopen
“In de nacht is de natuur op haar mooist. Dieren jagen en gedragen zich anders dan overdag. De routes lopen door bossen, heidevelden en zandverstuivingen, langs akkers en korenvelden”, zegt de Sallandse boswachter Jos Schouten. “De stilte spreekt, de duisternis vertelt haar verhaal. Lichtjes op de route en reflectoren wijzen je de weg, mogelijk ook glimwormen”.

Nieuwe Natuur
Met de opbrengst van de midzomernachtcampagne koopt Natuurmonumenten nieuwe natuur aan binnen het netwerk van natuurgebieden. De natuur vergroten en verbinden is in Nederland noodzakelijk omdat er nog maar 15 procent van de oorspronkelijke soortenrijkdom over is, ten opzichte van 50 procent in Europa en 75 procent wereldwijd.

Programma
Voor volwassenen en kinderen biedt Natuurmonumenten een uitgebreid programma van nachtwandelingen in ruim dertig van haar gebieden. Daarnaast zijn de gebieden Veluwezoom en het Deelerwoud in Gelderland geopend voor een intensieve marathontocht. Voor de kinderen van OERRR kost de Midzomernachtloop niets. Kijk voor meer informatie op de website. Inschrijven kan tot zondag 15 juni 15.00 uur.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.