Wat doen in Pinksterweekend 2014?

Keith Richards van The Rolling Stones in actie. Dit weekend ook in Nederland.

Keith Richards van The Rolling Stones in actie. Dit weekend ook in Nederland.


Dit is (voor veel mensen) de mooiste tijd van het jaar: Het weer wordt steeds beter en we hebben lang-weekend na lang-weekend. Voor wie nog plannen moet maken voor de 3 dagen vrij tijdens het Pinksterweekend van 2014 hier een overzicht van de meest opmerkelijke evenementen die op de rol staan. Daarbij blijkt sportiviteit de hoofdmoot te vormen: Van skeeleren tot windsurfen. Leuk om te doen, mooi om naar te kijken.

 1. In Emmen wordt Retropop gehouden. Met o.a. Level 42, Simple Minds en Golden Earring.
 2. In Hulst in Zeeland wordt Vestrock gehouden. Het is de vijfde editie, met oa Limp Bizkit, White Lies, Blaudzun, The Opposites en Vestrock University met oa prof. Vincent Icke, Kamagurka, Herman Brusselmans en Bart Chabot.
 3. In dit rijtje van concerten mag uiteraard Pinkpop niet ontbreken. Het is de 45ste editie, met oa Rolling Stones, Stromae, Metallica, Arcade Fire en Bastille.
 4. In Zwolle wordt een publieksdag gehouden ter gelegenheid van het 150-jarig bestaan van Station Zwolle. Daarbij is onder andere een demonstratie ‘incidentenbestrijding’ te zien.
 5. Ook in Zwolle: In museum De Fundatie opent de ‘Expo Voor de nieuwe mens. Russisch avant-garde design’. Het is een tentoonstelling (t/m 14-9) met ca. 110 tekeningen, collages, fotomontages, boek-illustraties en objecten van o.a. El Lissitzky, Kazimir Malevitsj, Alexander Rodtsjenko en Vladimir Tatlin.
 6. Voor liefhebbers van wielrennen: Er is dit weekend de Ronde van Zeeland (197,5 km).
 7. In Diepenheim start de expositie ‘Amsterdamse Krakers in Diepenheim’.
 8. In de Amsterdam Arena wordt het Amsterdam Jazz Festival gehouden. Het is de opvolger van het South East Jazzfestival, met ditmaal oa optredens van Michel Legrand, Fatoumata Diawara, Ruben Hein, Giovanca en Phil Woods
 9. In theater Zuidplein in Rotterdam wordt het Da Bounce Urban Film Festival gehouden.
 10. Bij het strand van Scheveningen wordt het NK Windsurfen gehouden.
 11. In het centrum van Apeldoorn wordt het Harley and European Bike Festival gehouden.
 12. Op het circuit in Oldebroek wordt een internationale motorcross gehouden en op zaterdag is het voor iedereen mogelijk om een proefrondje te maken als bakkenist.
 13. In Vorden wordt de NK Marathon Inline-skaten gehouden.
 14. En tot slot, als een soort waarschuwing, het is dit weekend Luilak. Dit is een folkloristische viering op zaterdag voor Pinksteren, in Noord-Hollandse plaatsen als Haarlem, Zaandam, Amsterdam en in West-Friesland: feest van oorsprong bedoeld langslapers en laatkomers te bespotten en wakker te maken.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.