Wat doen in weekend 28 en 29 juni?

De poster van Veteranendag 2014

De poster van Veteranendag 2014


Stunts met vliegtuigen en motoren, het kan allemaal het komend weekend. Veel sport in ieder geval. Hierbij onze top 10 voor het weekend van 28 en 29 juni 2014:

  1. Den Haag pakt groots uit met de viering van 10 jaar Veteranendag. Er is o.a. een kleurrijke defilé van duizenden veteranen. Er zijn historische legervoertuigen en tientallen muziekkorpsen bij. Verder is er een luchtshow van moderne en historische toestellen boven de Hofvijver vliegt.
  2. Met een concert op zaterdag 28 juni opent De Dijk met een doorleefde mix van soul, rock en blues de 26ste editie van de Robeco SummerNights. Kenmerkend voor de jaarlijks terugkerende zomerprogrammering van Het Koninklijk Concertgebouw zijn de diverse muziekgenres en de veelzijdigheid binnen elk muzieksoort. Meer dan 80 concerten zijn te bezoeken tussen 28 juni en 31 augustus in de genres klassiek, pop, comedy, jazz en wereldmuziek.
  3. Het is de publieksdag van de gerenoveerde Coentunnel, waarbij over een afstand van 1 km het publiek door de tunnel kan lopen. Aanmelding vooraf is vereist.
  4. De zomer bij Naturalis in Leiden staat in het teken van Zeebeesten. Het Nationaal Glasmuseum en Naturalis presenteren van 28 juni tot en met 6 september 2014 een bijzondere expositie van glaskunst en echte objecten, een speciale ontwerpwedstrijd, tekenactiviteiten en live glasblazen. De samenwerking is geïnspireerd op de huidige tentoonstelling in het Nationaal Glasmuseum Een Zee van Glas.
  5. Op zaterdag 28 juni wordt in Amsterdam voor de zesde achtereenvolgende keer de Nederlandse editie van de World Naked Bike Ride gereden. De WNBR is een jaarlijks terugkerende wereldwijde demonstratie tegen de afhankelijkheid van olie, tegen het groeiende autoverkeer en tegen de daarmee gepaard gaande luchtvervuiling. De route is op een kleine wijziging na dezelfde als vorig jaar, deelnemers verzamelen zich zoals gebruikelijk tussen 11:00 en 13:00 op NS Amstel en de rit eindigt rond 16:15 in het Vondelpark.
  6. Er wordt dit weekend een bijzondere fietstocht gehouden: De HomeRide. In totaal 71 teams fietsen met (amateur)wielrenners in 24 uur 500 km, dag en nacht, van Groningen naar Maastricht.
  7. In Rijssen wordt de Inline-skaten Marathon Cup gehouden.
  8. In De Groene Heuvels in Beuningen staat het Festival Down The Rabbit Hole op het programma met The Black Keys Foals, MGMT, Damon Albarn, The Brian Jonestown Massacre en The Soft Moon.
  9. In Den Haag wordt zondag Parkpop gehouden, een gratis festival met o.a. 10cc, Epica, Gers Pardoel, Kensington, Jonny Lang, Eefje de Visser en Coely.
  10. En als afsluiter voor dit lijstje: Van donderdag 26 Juni 09:00 to Zaterdag 28 Juni 2014 00:00 wordt de jaarlijkse TT van Assen gehouden.
0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.