Wat doen in weekend 5 en 6 juli?

Beeld van festival De Beschaving. Foto: Gijs van de Beucken

Beeld van festival De Beschaving. Foto: Gijs van de Beucken


In een deel van het land begint dit weekend de zomervakantie 2014. Die vrije periode beginnen met een leuk uitje met het hele gezin? Hier onze top 10 van activiteiten voor dit weekend.

  1. In Dierenpark Amersfoort wordt ‘de grootste volière van Nederland’ geopend.
  2. Op een van de mooiste plekjes van Utrecht vindt dit jaar weer Festival deBeschaving plaats. Het festival programmeert internationale headlines naast de beste muzikanten en wetenschappers van Utrecht. In de Botanische Tuinen worden zaterdag 5 juli zes podia gevuld met muziek, kunst en de laatste wetenschappelijke inzichten.
  3. Met een rit met 25 historische trams wordt het 150-jarig bestaan van de Haagse stadstram gevierd. De historische optocht begint om 15 u.
  4. In het Marie Tak van Poortvliet Museum in Domburg opent de tentoonstelling ‘Tijdelijk Thuisland’. Tijdens de Eerste Wereldoorlog verbleven de kunstenaars Emmanuel Viérin, Jozef Posenaer, Jean Gouweloos en Frans Willems met hun families in Domburg. De Zomertentoonstelling 2014 is aan hun in die periode ontstane werk en hun leven in Domburg gewijd.
  5. Het Topsportcentrum in Rotterdam is de thuishaven voor de Volleybal World League Mannen.
  6. Ook in Rotterdam is het gratis Metropolis Festival. In het Rotterdamse Zuiderpark treden o.a. op Bear’s Den (UK), The Jezabels (AU), Woman’s Hour (UK), Blank Realm (AU), The Sore Losers (BE), The Vagary (NL), The Bohicas (UK) en The Benelux (NL).
  7. De Westergasfabriek in Amsterdam is het onderkomen voor De Wereld Draait Buiten. Het is de tweede editie van het festival van De Wereld Draait Door, met Pieter Derks, Nico Dijkshoorn, Herman Pleij, Robbert Dijkgraaf en Joost Zwagerman en optredens van oa De Jeugd van Tegenwoordig, Blaudzun, Moss, George Baker, Douwe Bob en Tangarine.
  8. Tilburg houdt het WOO HAH! festival; een hiphop festival met oa Method Man & Redman, Earl Sweatshirt, Chance The Rapper, De Jeugd van Tegenwoordig en Danny Brown .
  9. In Harlingen kun je naar scheepsgiganten kijken: The Tall Ships
  10. Dagje naar het platteland? Dan kan Dagje Mooi Vilsteren een idee zijn.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.