Wat doen in weekend van 21 en 22 juni?

Je kunt dit weekend bij de bioboeren rondkijken.

Je kunt dit weekend bij de bioboeren rondkijken.


We kruipen alweer langzaam richting de zomervakanties. Op veel scholen gebeurt er vanaf volgende week nauwelijks meer iets bijzonders. Maar tot die tijd: Hier onze top 17 van leuke dingen die je zou kunnen ondernemen in het weekend van 21 en 22 juni 2014.

 1. In Park De Wezenlanden in Zwolle wordt het RTL Zomer Festival gehouden met oa Nick & Simon, Ali B, Miss Montreal, Alain Clark en Guus Meeuwis.
 2. In De Hallen in Haarlem opent de expositie ‘Lucht! in de Nederlandse kunst sinds 1850’. Een tentoonstelling met 150 schilderijen, sculpturen, foto’s en films waarin lucht onderwerp is.
 3. In Ahoy in Rotterdam wordt de NK Gymnastiek (Fantastic Gymnastics) gehouden.
 4. In Amsterdam zijn meerdere bouwwerken te bezichtigen vanwege de Dag van de Architectuur. Meer ook op andere plekken wordt het e.a. georganiseerd. Hier een overzicht.
 5. De biologische natuurboeren houden een open dag. Er zijn rondleidingen, boerenmarkten, proeverijen en allerlei (kinder)activiteiten.
 6. In Utrecht wordt het TivoliVredenburg Festival gehouden met 40 optredens in vijf zalen, oa The Opposites, Janine Jansen, Radio Filharmonisch Orkest en The Kyteman Orchestra.
 7. In Dierenpark Amersfoort staat de finale van het NK Knikkeren op het programma.
 8. Het Noordbrabants museum in Den Bosch opent de tentoonstelling Gezin XXL- een huis vol broers en zussen.
 9. Een festival met muziek (klassiek tot house) en theater in de tuinen van Paleis Soestdijk, dat is de essentie van het tweedaagse Monarck Festival.
 10. Het AMZAF Young Talent Festival heeft een plek gekregen in het Openluchtmuseum in Arnhem. Het is een festival met 13 podia, 40 acts en 250 jonge artiesten met hiphop, rock, klassiek, theater en poëzie.
 11. De Grolsch Veste in Enschede biedt onderdak aan het Tuckerville Festival. Het is een Americana festijn van Radio 2 met Ilse DeLange en Waylon, alias The Common Linnets, De Dijk, Daniël Lohues en Tim Knol.
 12. Tom Jones (Wie kent hem nog?) geeft een concert in Ziggo Dome in Amsterdam.
 13. In het Groningse Harkstede vindt de Martini Roei Regatta plaats.
 14. Het is het afsluitende weekend van het Oerol-Festival op Terschelling.
 15. Plaatpop is de naam van een nieuw festival in Bergen op Zoom met oa Gers Pardoel, Miss Montreal, Racoon, Brainpower en 3JS.
 16. Ahoy in Rotterdam is de thuishaven voor het Freerun event 4 The Love Of Movement.
 17. Het Rijksmuseum voor Oudheden in Leiden houdt een Middeleeuwse muntenmiddag.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.