365 km wandelen door Duitsland

Zonsondergang bij de Moezel.

Zonsondergang bij de Moezel.


Het begon met een idee: Er was de Moezel, die zich door een van Duitslands mooiste landschappen kronkelt, ontelbare getuigen van een meer dan 2000 jaar lange geschiedenis, wouden, wijngaarden, wondermooie dorpjes, en natuurlijk wijn. Wat lag er meer voor de hand, dan dat alles met elkaar te verbinden? Zie daar de gedachte achter de Moselsteig. Een route van 365 km langs de volledige Duitse Moezelstroom tussen Perl aan de Duits-Franse-Luxemburgse grens en de Duitse hoek in Koblenz.

De regionale toeristische organisatie promoot de wandeling op deze manier:

  • De 24 etappes zijn zeer verschillend van karakter – nu eens gemakkelijk, dan weer veeleisend. Ze leiden u door het bos, de wijngaarden, langs de oever van de Moezel en langs de veelbelovende hellingen. Ze inspireren door de aanwezigheid van natuur en historische cultuur. Talrijke panorama’s zorgen voor onvergetelijke uitzichten.”
  • In de lente bloeien wijnstokken en de Rode Moezel-wijnbergperzik, in de zomer domineert de warme en volledige groene wijngaard het landschap en in de herfst wordt u betoverd door de kleurrijke kleuren van het loof. Start u aan de Duits-Franse- Luxemburgse grens, dan staat u eerst een open, wijds landschap te wachten met zacht glooiende heuvels, waar u een zicht hebt over de buurlanden.
  • Verder stroomafwaarts gaat u naar Trier, de oudste stad van Duitsland. Hier verandert het landschapsbeeld: De stroom van de rivier zorgt voor een vrolijke stemming met haar veel geciteerde meanders, steile wijnbergen en pittoreske, wereldbekende dorpjes zoals Bernkastel-Kues, Traben-Trarbach, Zell (Moezel) en Cochem. Tot slot volgt de terras-Moezel: Het rivierdal wordt steeds enger en vertoont gedeeltelijk hoge en steile flanken en steile wijngaarden met terrasbouwstructuur.
  • Landschappelijke en culturele hoogtepunten zoals Europa’s steilste wijnberg, de Bremmer Calmont, of de burcht Eltz liggen hier direct op de route. Koblenz, de Duitse hoek en de monding van de Moezel kenmerken tenslotte het andere uiteinde van het Moselsteig.”

Meer informatie over het Moselsteig op www.moselsteig.de.

No Responses

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.