Airbnb groeit supersnel in Nederland

Er komen steeds meer Airbnb accomodaties in Nederland en ook kiezen meer Nderlanders voor een Airbnb vakantie.

Er komen steeds meer Airbnb accomodaties in Nederland en ook kiezen meer Nderlanders voor een Airbnb vakantie.

Airbnb is in een jaar tijd met 79% gegroeid in Nederland. Social travelling is daarmee bijna verdrievoudigd. Logeren bij iemand thuis is dus razend populair onder Nederlanders. Vergeleken met vorig jaar is het aantal Nederlandse reizigers dat deze zomer bij een Airbnb host verblijft gestegen met 196%. Dit betekent dat steeds meer Nederlanders de ‘live like a local’ ervaring omarmen en het als een belangrijk onderdeel zien van hun vakantie.

Groei
Op dit moment zijn er bijna 14.000 Airbnb accommodaties in Nederland, waaruit toeristen kunnen kiezen. Veel daarvan zijn in Amsterdam te vinden, maar er is ook een groei van Airbnbs in steden als Utrecht, Den Haag en Rotterdam. Ten opzichte van het afgelopen jaar is het aantal accommodaties in Nederland gestegen met 79%. Voor de komende jaren verwacht Airbnb dat de groei rondom social travelling zich zal voortzetten.

Populair
Deze zomer is Barcelona de meest populaire vakantiebestemming onder Nederlanders, aldus Airbnb. Erna zijn Parijs en Berlijn het meest favoriet. Nederlanders willen authentieke reiservaringen opdoen, nieuwe culturen ontdekken, mensen ontmoeten en verblijven in unieke accommodaties. Men wil ervaren hoe het is om ergens daadwerkelijk te wonen. ’s ochtends de buren begroeten, koffie drinken in een voor de reisgidsen onbekend cafeetje om de hoek, boodschappen doen in de lokale supermarkt en ’s avonds omringd worden door de locals in het beste restaurantje in de buurt.

Nederland
Nederland zelf is ook een populaire bestemming onder reizigers die gebruik maken van Airbnb, en de populariteit is nog steeds stijgende. In vergelijking met vorig jaar is het aantal toeristen dat bij Nederlanders thuis logeert met 170% toegenomen. Deze zomer brengen met name Amerikanen, Duitsers en Britten een bezoek aan ons land. Zoals te verwachten, is Amsterdam veruit het meest in trek. Maar daarnaast is er een stijgende interesse van Airbnb reizigers voor nieuwe plekken door het hele land zoals Friesland, Gelderland en Groningen.

Voor meer informatie ga je naar de website.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.