Amersfoort heeft grootste volière

Vogels kijken in Dierenpark Amersfoort.

Vogels kijken in Dierenpark Amersfoort.


Maraboes, vale gieren, kroeskoppelikanen en zwarte ibissen hebben een bijzondere woonomgeving gekregen in DierenPark Amersfoort, dat ‘de grootse volière van Nederland’ heeft geopend. Honderden belangstellenden verzamelden zich dit weekend voor de opening. Onder hen bevonden zich een grote groep kinderen die zich speciaal hadden uitgedost als ‘vreemde vogel’ voor de opening van SnavelRijk, zoals de volière heet.

Nadat de locoburgemeester van Amersfoort samen met één van de kinderen de laatste twee zwarte ibissen had losgelaten, mochten de honderden belangstellenden in groepjes met een gids de enorme doorloopvolière bewonderen. “Gezien het aantal bezoekers hebben wij besloten het publiek in kleinere groepjes te verdelen, zodat de vogels rustig kunnen wennen aan hun publiek,” vertelt de bioloog Raymond van der Meer. “Dat er zoveel kinderen verkleed zouden komen als vreemde vogel hadden wij niet durven dromen. Deze feestelijk opening zullen wij niet snel vergeten”.

In SnavelRijk kan iedereen rondlopen tussen in het enorme verblijf van 3000 vierkante meter. In de doorloopvolière is ook het vierde gedeelte van de Klim Alles-route te vinden. Kinderen lopen tijdens deze avontuurlijke route het risico op natte voeten wanneer er via een vlot en springstenen een weg over het water moet worden gevonden. Met de feestelijke opening is meteen het zomerprogramma van start gegaan en kunnen kinderen mee op dierenexpeditie. Tijdens Expeditie Maraboe wordt er meteen kennis gemaakt met de nieuwe bewoners van DierenPark Amersfoort.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.