Bekijk de 200 Greatest Paintings

De Expositie '200 Greatest Paintings' is een speelse les kunstgeschiedenis.

De Expositie ‘200 Greatest Paintings’ is een speelse les kunstgeschiedenis.

UPDATE 22/10/2014: De expositie 200 Greatest Paintings is verlengd tot 4 januari 2015.

Deze zomer kun je de expositie ‘200 Greatest Paintings’ bekijken. De tentoonstelling is een speelse les kunstgeschiedenis van 1400 tot nu. Een canon van de Westerse kunstgeschiedenis die bij iedereen een belletje doet rinkelen wordt vanaf vrijdag 18 juli ondergebracht in de robuuste Fenixloods in Rotterdam. Wereldberoemde schilderijen zoals De Mona Lisa, De Nachtwacht en American Gothic zijn onder één dak te bewonderen. 200 Greatest Paintings is een leerzame ervaring voor jong en oud.

Oude bekenden
Kunstkenners en leken hebben samen een lijst samengesteld van de tweehonderd meest begeerde, kostbaarste en beroemdste kunstwerken ter wereld. Deze lijst bevat topwerken uit tachtig verschillende musea, gemaakt door meer dan honderd kunstenaars. Deze tweehonderd werken worden op bijzonder precieze wijze gereproduceerd (op ware grootte!) en chronologisch naast elkaar tentoongesteld. De bezoeker maakt een reis door de kunstgeschiedenis, zonder de hele wereld over te hoeven vliegen. Van Gogh, Rembrandt, Gauguin, Picasso, Vermeer en Renoir. De Guernica, De Victory Boogie Woogie, Het Meisje met de Parel en de Tuin der lusten in één museum.

Aanraken mag
De bezoeker van 200 Greatest Paintings gaat op een nog niet eerder vertoonde wijze op reis door de cultuurgeschiedenis van het Westen. Nog nooit zijn al deze werken in één ruimte bij elkaar geweest en bovendien zonder suppoost. Kunst wordt op een laagdrempelige wijze beschikbaar en ook het verhaal achter de iconen wordt verteld met interactieve hulpmiddelen. Minder bekende feitjes zoals de waarde, hoe vaak een kunstwerk gestolen is, zelden vertelde achtergrondverhalen van de kunstenaars en beroemde persiflages zijn ook terug te vinden in de tentoonstelling.

Behalve veel te bekijken is er ook veel te doen. Zo maakte Vermeer zijn werken waarschijnlijk met een camera obscura. Een donkere kamer met deze fototechniek is nagebouwd, zodat de bezoeker zelf een kunstwerk à la Vermeer kan maken. Misschien wel het bekendste schilderij van de expositie De Nachtwacht wordt interactief, zodat er hele gezinnen aan het groepsportret kunnen worden toegevoegd. En iedereen kan via een touchpanel ontdekken welke Nederlandse spreekwoorden in de schilderijen van Breughel verstopt zitten.

Betaalbare klassiekers
Via de website kunnen bezoekers voor €12,- toegangstickets kopen, waarbij er ook nog combitickets en kinderkortingen mogelijk zijn. Aan de deur kosten tickets €14,-. Voor meer informatie over openingstijden en specials tijdens de expositie kun je ook terecht op de website.

200 GREATEST PAINTINGS VAN 18 JULI T/M 30 SEPTEMBER 2014
Locatie: Fenixloods 1, Veerlaan 9-13, Katendrecht Rotterdam (ingang aan kade zijde)
Openingstijden: Ma t/m Zo 10:00 uur tot 18:00 uur
Prijzen: Euro 5,- tot Euro 14,-

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.