Bekijk de zonsopgang vanaf de bergen

Mensen die echt een speciale zonsopgang kunnen naar Alpbachtal Seenland.

Mensen die echt een speciale zonsopgang kunnen naar Alpbachtal Seenland.

Heb je altijd al eens de zon willen zien opgaan vanaf een berg? Dat kan nu in de vakantieregio Alpbachtal Seenland. Op twee donderdagen in augustus en september maken vroege vogels een wandeling met een gids naar de top van de Wiedersbergerhorn op 2.127 meter, om daar de zonsopkomst te aanschouwen. Gasten die wandelen willen combineren met klimmen, bezoeken de nieuwe Klettersteig-route van Kramsach.

Zonsopgang
Een zonsopgang vanaf een bergtop bewonderen, is de perfecte start van de dag. Op de donderdagen 7 augustus en 11 september wandelen gasten voor dag en dauw in circa 45 minuten naar de top van de Wiedersbergerhorn op 2.127 m, om daar de zonsopkomst te aanschouwen. Afhankelijk van de maand, start de wandeling tussen 4:00 en 5:30 uur bij het dalstation van de Wiedersbergerhorn. Wie zich van tevoren aanmeldt bij een van de informatiebureaus in de regio, betaalt € 5,-. Kaarten die op de ochtend zelf worden gekocht, kosten € 10,-.

Wandelen en klimmen
‘Klettersteige’ zijn paden die zijn voorzien van staalkabels. De routes zijn er in verschillende moeilijkheidsniveaus. In Kramsach opent in juni een nieuwe Klettersteig-route met twee niveaus. De eenvoudige route is geschikt voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar. Ook is er een moeilijkere variant voor sporters met ervaring. Wie de nieuwe klimroute trotseert, wordt beloond met een prachtig uitzicht over de Reintalersee. De route start naast de ligweide aan de Reintalersee.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.