Bekijk Noord-Koreaanse kunst in Drenthe

Tijdens de tentoonstelling De Kim Utopie - Schilderkunst uit Noord-Korea bekijk je het land door de ogen van de Grote Leider.

Tijdens de tentoonstelling De Kim Utopie – Schilderkunst uit Noord-Korea bekijk je het land door de ogen van de Grote Leider.

Het Drents Museum heeft de tentoonstellingen voor het seizoen 2014-2015 bekend gemaakt en een van de blikvangers is de tentoonstelling De Kim Utopie – Schilderkunst uit Noord-Korea. Van 7 april tot en met 30 augustus 2015 zijn circa 80 schilderijen te zien, gemaakt in de periode 1960 – 2000 door professionele Noord-Koreaanse schilders in staatsdienst. Deze figuratieve werken geven een geïdealiseerd beeld van Noord-Korea, zoals gedroomd en gedacht door de grote Leider.

Bijzonder
Het is voor het eerst dat zo’n grote verzameling Noord-Koreaanse kunst uit de privécollectie van de Nederlandse verzamelaar R.J.C.M. de Groen in Nederland te zien is. De tentoonstelling laat zien dat kunst niet vrijblijvend is in Noord-Korea, maar altijd ten dienste staat van de Leider, de staat en de samenleving. Essentieel is de verheerlijking van het systeem en het regime, ook in afbeeldingen met als onderwerp het gezin, landbouw en industrie, oorlog en confrontatie, met vijanden als de VS en Japan. De Kim Utopie is de vierde grote expositie in de serie Internationaal Realisme in het Drents Museum.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.