Bezoek exclusief nieuwe terminal op Maasvlakte 2

Je kan voor één dagje de modernste terminal ter wereld bezoeken.

Je kan voor één dagje de modernste terminal ter wereld bezoeken.

De modernste terminal ter wereld is één dagje open voor publiek. Bezoekers van FutureLand kunnen zich zaterdag 26 juli tot de eersten en een van de weinigen rekenen die de containerterminal van binnen hebben gezien. APMT MVII stelt die dag de terminal in afbouwfase exclusief open voor bezoekers van FutureLand.

Bijzonder
Drie bijzondere busritten vanuit het informatiecentrum over Maasvlakte 2 brengen geïnteresseerden achter de slagbomen van het 86 ha grote terrein. Alle onderdelen van het vrijwel volledig geautomatiseerde overslagterrein voor containers komen aan bod. Experts van APMT vertellen in de bus over de reusachtige zeekranen, de uitgestrekte stacks (opslagterreinen), de kade voor de binnenvaartschepen en de moderne laad- en losfaciliteiten voor trucks en treinen. Op de kade waar later dit jaar de grootste containerschepen ter wereld aanleggen, is een fotomomentje gepland. Wie dol is op automatische, elektrisch aangedreven voertuigen die zelf containers heen en weer brengen en zelfstandig hun accu’s wisselen, mag deze bijzondere FutureLand-themadag niet missen. Reserveren op de website.

Varen onder de kranen
Ook het programma in FutureLand staat op 26 juli in het teken van de inrichting van de terminal van APMT. Naast de tentoonstelling over de rol van containers in de moderne wereldhandel draait in de filmzaal een programma over de bouw van de APMT-terminal. Op de parkeerplaats voor het informatiecentrum sta je oog in oog met een Automated Guided Vehicle (AGV) van de nieuwste generatie, waarmee containers volautomatisch én elektrisch over de terminal worden vervoerd. Tot slot zet de FutureLand Ferry zijn vaartocht door de havens van Maasvlakte 2 deze zaterdag ook in het teken van de APMT-terminal. Vanaf het water zijn de reuzenkranen nog imposanter.

Tapas en terminals
Op de zaterdagen 26 juli en 30 augustus is FutureLand extra lang open voor de zomerse loungeavonden. Met tapas en een drankje binnen handbereik op het terras is het dan genieten van het uitzicht op de modernste terminals van de wereld in aanbouw.
Een tapasmaaltijd, exclusief drankjes maar inclusief presentatie, kost € 15,- per persoon. Kinderen tot 12 jaar eten mee voor € 6,50. Bezoekers schuiven om 18:00 uur of om 19:30 uur aan voor de tapas. Wie om 18:00 uur aanschuift, kan aansluitend de presentatie volgen en daarna een rondrit met de FutureLand Express maken. Wie liever wat later aan tafel gaat, start om 18:00 uur met de presentatie, gevolgd door de rondrit om 18.30 uur. Vervolgens staan om 19:30 uur de tapas op tafel. In beide gevallen kan het programma gestart worden met een rondvaart langs de terminals met de FutureLand Ferry. Deze gooit de trossen los om 16:45 uur voor een tocht van ca. 1 uur. Zowel aan boord van de Express als de Ferry verzorgt een deskundige voorlichter toelichting.

Voor de loungeavonden kan eenvoudig gereserveerd worden op de website, hier vind je meer informatie.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.