Calvin Harris is dé zomerhit van 2014


Summer van Calvin Harris is dé zomerhit van 2014. Dit blijkt uit de hitlijst met de meeste likes van Sky Radio; We Like The Summer Top 500. De nummer 1 van Calvin Harris wordt gevolgd door Gusttavo Lima met Balada en op nummer 3 staat Pharrell Williams met Happy.

Via de Facebookpagina van Sky Radio, de website en app konden luisteraars hun favoriete zomerhits liken. De 500 zonnigste hits met de meeste likes vormen de social media hitlijst ‘We Like The Summer Top 500’.

In deze hitlijst staan hits vanuit de hele wereld die bij luisteraars het ultieme zomergevoel oproepen. Maar wat maakt een nummer tot een echte zomerhit? Volgens Uunco Cerfontaine, Station Director Sky Radio hebben zomerhits een aantal overeenkomsten. De nummers zijn vrolijk, hebben een makkelijke melodie en worden door een kleurrijke videoclip ondersteund. Daarnaast worden Zuid-Europese en Latin klanken steeds vaker gecombineerd met de huidige populaire sound, waardoor de songs het vakantiegevoel oproepen.

Sky Radio zendt de We Like the Summer Top 500 uit van vandaag tot en met 11 juli. Van maandag tot en met vrijdag komen tussen 9.00 en 17.00 uur de 500 zomerhits voorbij die de meeste likes van de stemmers kregen.

Hier onder is de hele lijst als pdf-bestand te downloaden.
Summer Top 500 Sky Radio

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.