Duitsland verwelkomt meer Nederlanders

Neuschwanstein

Neuschwanstein

Met een stijging van 1,6 procent blijft het Nederlandse toerisme naar Duitsland groeien. Het Duitse Bureau voor de Statistiek telde 2.188.242 Nederlandse overnachtingen voor de periode januari tot april. Hierbij gaat het om overnachtingen in accommodaties met meer dan tien bedden en op campings. In totaal groeide het aantal Nederlandse overnachtingen in Duitsland met 30.000.

Een opvallende groei werd geregistreerd op het gebied van campings. Hier groeide het aantal overnachtingen dankzij het mooie voorjaarsweer met maar liefst 11,5 procent,  aldus Michaela Klare, directeur van het Duits Verkeersbureau in Amsterdam. “Met behulp van de Campingnavigator op www.germany.travel/camping is het bovendien extra makkelijk informatie te vinden over de 750 campings in de veelzijdige Duitse natuur”.

Nieuw Werelderfgoed: Slot Corvey
UNESCO voegde onlangs een nieuwe bezienswaardigheid toe aan het Duitse Werelderfgoed. Slot Corvey in Höxter (Noordrijn-Westfalen) is het 39e Duitse erfgoed op de lijst. Het UNESCO-Werelderfgoed staat dit jaar centraal in de promotieactiviteiten van de Deutsche Zentrale für Tourismus e.V. Ter gelegenheid hiervan zijn acht mooie routes samengesteld die de werelderfgoedlocaties met elkaar verbinden, zoals Kastelen en tuinen, Tussen Alpen en Bodensee en Natuurwonderen en trotse steden. Meer informatie is te vinden op www.unesco.germany.travel.

Vakantie op de Duitse eilanden
In deze zomervakantie informeert het Duits Verkeersbureau graag over de vakantiemogelijkheden op de Duitse eilanden. De eilanden in de Noordzee en Oostzee en de binneneilanden in het zuiden staan bekend om hun idyllische omgeving en gezinsvriendelijkheid. Op www.germany.travel is vanaf vandaag de geactualiseerde informatie over deze toegankelijke paradijsjes te vinden. Op deze website staat ook het nieuwe e-magazine ‘Summer in the City’, dat het Duits Verkeersbureau met de Deutsche Bahn samenstelde.

Over het Duits Verkeersbureau
Het Duits Verkeersbureau is het nationale informatiekantoor voor toerisme en recreatie. Het hoofdkantoor staat in Frankfurt am Main. Het Verkeersbureau vertegenwoordigt het vakantieland Duitsland in opdracht van het Duitse Ministerie van Economische Zaken en wordt door dit ministerie gesubsidieerd conform een besluit van het Duitse parlement. Het Verkeersbureau ontwikkelt en communiceert strategieën en producten waarmee in het buitenland het positieve imago van Duitse bestemmingen wordt verstevigd en het toerisme naar Duitsland wordt gestimuleerd. In 30 landen over de hele wereld heeft het bureau kantoren.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.