Grootste zandkasteel van Nederland in Groningen

In Groningen kun je deze zomer het grootste zandkasteel van Nederland bewonderen.

In Groningen kun je deze zomer het grootste zandkasteel van Nederland bewonderen.

Het grootste zandkasteel van Nederland wordt op dit moment in Groningen gebouwd. Het is de bedoeling dat het 7 meter hoge bouwsel de blikvanger van het zandsculpturenfestival in Blauwestad wordt. De kunstenaar zijn inmiddels begonnen met het uitsnijden van de figuren in het zand. Het festival bestaat uit zeven zandsculpturen die door een groep internationale kunstenaars gemaakt worden. Er zijn Engelsen, Russen, Spanjaarden en Nederlanders aan het werk.

Sprookjeswereld
Het thema van het festival is sprookjes en verhalen. Dit zie je terug in beelden van bijvoorbeeld Peter Pan, Hans en Grietje en Sneeuwwitje. Het zeven meter hoge zandkasteel beeldt een Groningse legende uit, het is alleen nog een verassing welke.

Het festival opent op 27 juli en is geopend tot en met 31 augustus op het Redersplein in Blauwestad.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.