Hotelletje Utrecht boeken is nu simpeler

Gezellige avond in Utrecht. Foto: Jurjen Drenth

Gezellige avond in Utrecht. Foto: Jurjen Drenth


Vanaf heden kunnen bezoekers van Utrecht op bezoek-utrecht.nl binnen een paar klikken het beschikbare hotelaanbod bekijken en direct een boeking doen. Via de boekingsmodule op de homepage zijn alle hotels die samenwerken in Stichting Hotel Overleg Stad en Schil Utrecht (HOST) gemakkelijk te boeken. De gezamenlijke ambitie van de hotels en Toerisme Utrecht is om meer bezoekers aan te trekken die langer in Utrecht verblijven.

Maandelijks oriënteren 40.000 bezoekers zich via de website www.bezoek-utrecht.nl op een bezoek aan Utrecht. Behalve een overzicht van winkels, restaurants, musea, evenementen en overnachtingsmogelijkheden, biedt deze website nu de mogelijkheid om direct een hotelkamer te boeken. “Het gebruiksgemak voor bezoekers wordt vergroot. Zij kunnen zich op één website oriënteren voor een compleet bezoek aan Utrecht en direct boeken, zonder eerst verschillende hotelwebsites te moeten bezoeken”, aldus Carlijn Leenders, Manager Marketing bij Toerisme Utrecht. De boekingsmodule is in opdracht van Toerisme Utrecht ontwikkeld door Hoteliers.com.

Ook de HOST-hotels zijn blij met de boekingsmodule. “De module past goed bij onze samenwerking. Door als collectief op te trekken en dit soort projecten op te pakken, ondersteunen we elkaar en versterken gezamenlijk de positie van Utrecht als bestemming voor zakelijk en toeristisch bezoek”, aldus Erik-Jan Ginjaar, lid van HOST. Tijdens grote evenementen zoals de Tourstart in 2015 stijgt de vraag naar hotelkamers. Bezoekers kunnen via de boekingsmodule direct zien in welke hotels nog kamers beschikbaar zijn. Verder kunnen hotels rondom evenementen, vakantieperiodes of juist in rustige periodes via de boekingsmodule arrangementen en aanbiedingen inzetten om boekingen te stimuleren. Buitenlandse bezoekers zijn daarbij een belangrijke doelgroep: meer dan de helft van de hotelgasten (58%) komt uit het buitenland. De boekingsmodule is daarom ook beschikbaar in het Engels, Frans, Duits, Spaans en Italiaans.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.