Klimmen in Innsbruck

Innsbruck is een goede locatie voor een klimvakantie.

Innsbruck is een goede locatie voor een klimvakantie.

Als je op zoek bent naar een actieve klimvakantie dan is Innsbruck een idee. De omgeving Innsbruck bij Sonnenplateau Mieming en Tirol Mitte heeft meer dan 600 sportieve klimroutes, vijf klimwanden, twee familievriendelijke klimtuinen en acht ijsklimroutes. De routes varieren van moeilijkheidsgraad en er is voor ieder klimniveau een uitdaging.

Klimcentrum Tivoli
Klimcentrum Tivoli in Innsbruck biedt alles wat je hart begeert als het gaat om sportklimmen. De grootste klimhal van Tirol, 460 m2 en een klimwand met een wandhoogte van 17 meter, biedt 150 klimroutes van verschillende moeilijkheidsgraden. Wedstrijdklimmers als David Lama, Angela Eiter en Johanna Ernst hebben hier heel wat trainingsuren gemaakt! In Mieming, Telfs en Kühtai vind je de kleinere klimhallen waar het recreatieve klimmen en boulderen veelvuldig wordt beoefend.

In de frisse berglucht
Liever klimmen in de frisse berglucht met panoramisch uitzicht kan in de omgeving van Innsbruck. Geliefde locaties zijn Kühtai en het Sellraindal, waar niet alleen in de zomer geklommen wordt. Hier liggen een aantal ijsklimroutes die ’s winters erg populair zijn onder bergfanaten.

Populaire beklimmingen met begeleiding
’s Zomers kun je een begeleide toer maken op de Adler. De klim en afdaling duren 2 uur. Reken daar nog 3 uur bij voor de klim op 2000 meter hoogte naar Karkopf. Net zo populair is de beklimming die start bij de Nordkettenbaan. Een via ferrata op een hoogte van 3000 meter die zeven bergtoppen oversteekt, waaronder de Kaminspitze, Kemacher en Brandjochspitze. Deze route wordt bestempeld als relatief moeilijk.

Om je te kunnen zekeren op de klimroutes draagt onder andere de ASI (Alpineschool Innsbruck) de zorg voor 2200 meter nieuwe touwen en 700 nieuwe haken. Waar nodig worden de routes aangepast om zo de veiligheid te garanderen. ASI biedt tevens begeleide klimtochten in Tirol aan.

Meer informatie vind je op de website.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.