Münster Marathon op 14 september

Een marathonloper komt over de finish. Foto: Thomas Wenning

De droom van iedereen die het hardloopvirus te pakken heeft: nog eens een mooie, bijzondere marathon in het buitenland uitlopen. New York of London nét iets te ver weg? Münster, de gezellige Duitse studentenstad met 290.000 inwoners, organiseert het ‘vriendelijke alternatief’. De marathon van Münster is nog jong (sinds 2002), maar geldt intussen als een van de populairste van het land, bij lopers én toeschouwers.

De belangrijkste redenen waarom je ‘Münster’ volgens deelnemers één keer in je leven meegemaakt moet hebben:

  • Sfeer, die wordt wel omschreven als ‘Carnaval in Rio, maar dan een topmarathon’. Ook wel ‘Lauf der Emotionen’. Met 100.000 toeschouwers, vermaak door straatartiesten en heel veel live muziek, op 200 podia. Vorig jaar deden 8.500 lopers mee, verdeeld over 33 nationaliteiten. Steeds meer Nederlanders ook: er is zelfs een feloranje versierd ‘Holland Paviljoen’, met kaas, tulpen en een Nederlandse commentator.
  • Piekfijne begeleiding van lopers, want aan alles is gedacht: ‘hazen’ die je kunt volgen om een gelijkmatig tempo te lopen, EHBO-posten langs de route, sportartsen op de fiets voor spoedgevallen onderweg, warme douches beschikbaar.
  • Parcours: Vertrek op de voorname Schlossplatz bij het stadspaleis. De 42-en-nog-wat kilometer zijn een aangename mix van stadssfeer en landelijk schoon. Langs het water van de Aasee, dwars door het schitterende ‘Parklandschap’ Münsterland, op weg naar de onvergetelijke slotkilometer hartje Münster.
  • De Finish: Een begrip bij hardlopers die het al eens mochten meemaken. Om nu al kippenvel van te krijgen: de laatste meters loop je niet in een anonieme buitenwijk of groenstrook, maar voor dolenthousiast publiek op de bekende Prinzipalmarkt, het glorieuze plein met hoge oude koopmanshuizen en bogengalerijen.
  • De plezierige extra’s: Trouw aan Münster wordt beloond. Als je dit jaar een persoonlijk record neerzet, dan betaal je volgend jaar maar € 14 voor een startbewijs. Voor iedere deelnemer geldt: voor maar € 45 ontvang je een lichtgewicht wedstrijd-T-shirt, gegraveerde medaille en herinneringsfilmpje om te downloaden.
  • Inschrijven voor de marathon van Münster doe je op: www.volksbank-muenster-marathon.de.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.