Mysterie in het Maritiem Museum

In het Maritiem Museum in Rotterdam kunnen ouders en kinderen opzoek naar de oplossing voor het mysterie.

In het Maritiem Museum in Rotterdam kunnen ouders en kinderen opzoek naar de oplossing voor het mysterie. Foto: Fred Ernst

In het Maritiem Museum in Rotterdam kun je als echte Sherlock Holmes op zoek naar aanwijzingen. Tot en met 31 augustus is het Maritiem Museum Rotterdam gehuld in mysteries. Je moet dan speuren naar smokkelwaar in de kinder-doe-expo Professor Plons. Je onderzoekt een diefstal aan boord van de schepen in de museumhaven én ontdek met hulp van historische mysteryguests, zoals Michiel de Ruyter, de waarheid over een geheimzinnige zeeman. Wie alle mysteries weet op te lossen komt als held op de ‘voorpagina van de krant’. In juli en augustus is het Maritiem Museum zeven dagen per week open.

Professor Plons speurt naar sporen
In de kinder-doe-tentoonstelling Professor Plons gaan kinderen van 4 tot 10 jaar op avontuur in de haven van de professor en zijn vrienden Kapitein Kurk, Sai-Ling, Mecha Mo en Dobber en maken spelenderwijs kennis met de maritieme wereld. Nu er smokkelaars in de haven actief zijn, heeft de professor de hulp van de kinderen extra hard nodig. Verkleed als onderzoeker gaan ze met vergrootglas, blacklightzaklamp en spiegeltje op zoek naar sporen van verboden dieren en naar geheime codes. Daarnaast kunnen kinderen elke woensdag in juli en augustus luisteren naar een spannend avontuur van Professor Plons en zijn vrienden. Elke vrijdag wordt er geknutseld: een boek met dubbele bodem, een schilderij met geheime boodschappen of een college van eigen geheimpjes.

Mysteryguests
Bij het evenement ‘Mysteryguests’ is de politie op zoek naar de identiteit van een zeeman die is afgebeeld op een oud schilderij. De enige aanwijzing is een bericht in onbegrijpelijke seinvlaggen. De politie zit met de handen in het haar en roept de hulp in van museumbezoekers. Met een zaklamp speurt jong en ouder in donkere containers naar aanwijzingen. Historische mysteryguests, zoals Michiel de Ruyter en Neptunus, helpen een handje.

Diefstal in de museumhaven
Buiten in de naastgelegen mueumhaven is een geldkistje gestolen. Weet de vuurtorenwachter hier meer van? Of kon de eigenaresse van de meer dan 100 jaar oude aak ‘het Annigje’ het geld goed gebruiken om haar doktersrekening te betalen? Families met kinderen kammen de museumhaven uit en klauteren aan boord van historische schepen om de dader in de kraag te vatten. Dit programma wordt aangeboden op woensdag, zaterdag en zondag.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.