Naar het strand in de Franse bergen

In de Franse bergen kun je ook genoeg verkoeling vinden, zoals Suppen in een meer.

In de Franse bergen kun je ook genoeg verkoeling vinden, zoals Suppen in een meer.

Tijdens het warme weer in de zomervakantie ben je vaak op zoek naar verkoeling. Nu hoef je niet naar het strand om te zonnen en te zwemmen, dat kan ook in de bergen. Dankzij meren, beken en rivieren komen vakantiegangers ook in de Franse bergen aan hun trekken.

Stand Up Paddling (SUP)
De watertrend is suppen, ofwel Stand Up Paddling. Staand op een platte surfplank beweegt men zich voort door middel van een roeispaan. Suppen kan op meren, rivieren en zeeën gedaan worden, maar wordt het makkelijkst geleerd op het rustige water van een meer. In de Franse bergen kan men suppen in Métabief (Jura), het meer van Annecy, het meer van Serre Ponçon en het meer van Bourget (allemaal in de Alpen).

Extreme watersporten
Voor wie op zoek is naar actie is het meer van Tignes de juiste bestemming. Hier kan men een flyboard of blob jump (opblaasbare watertrampoline) uitproberen. Leren duiken doet men in het meer van Bessans en raften in het donker kan gedaan worden in Les 2 Alpes. Daarnaast kan met op vele plaatsen in de Franse bergmassieven canyoning doen.

Wellness-activiteiten
Liefhebbers van de weldadige effecten van water kunnen in de vele kuuroorden van de Franse bergen terecht. Nieuw deze zomer zijn de water- en wellnesscentra in Châtel (Forme d’Ô), en in Les Menuires.

Meer informatie en watertemperaturen
Meer informatie over zomervakantie in de Franse bergen vind je op de website. De dagelijks bijgewerkte watertemperaturen van de bergmeren zijn hier te vinden.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.