Peru…denk jij dan aan surfen?

Surfen op hoge golven in Peru.

Surfen op hoge golven in Peru.


Oudheid, dat is het eerste waar je aan denkt als er in gezelschap over Peru gesproken wordt, maar het blijkt dat het land vandaag de dag één van de belangrijkste surf bestemmingen ter wereld geworden is. Je kunt in het noorden van Peru op de hoogste golven van de wereld surfen. Rondom Lima vind je de surfgebieden Cerro Azul en Punta Hermosa. Ook het gebied ten noorden van de hoofdstad is uitermate geschikt. Pico Alto biedt met ruim 4 meter de hoogste surfgolven van Zuid-Amerika en Máncora heeft voor de echte waaghalzen de grootste ‘linkshandige point break ter wereld’. En ben je op zoek naar de langste surfgolf? Dan is Chicama met een 4 kilometer lange linkshandige golf the place to be.

Beach life
Ook voor niet-surfers biedt het noorden van Peru prachtige stranden om te genieten van de zon en de zee. Relax op de witte stranden van Punta Sal, beschermd door heuvels en omgeven door ongerepte natuur. Zwem in de kalme wateren van de baai Zorritos en geniet van culinaire hoogstandjes in de haven van Puerto Pizarro. Toch benieuwd naar het surfen neem dan een kijkje op één van de vele surf evenementen. Professionele surfers uit de gehele wereld komen naar Peru om hun kunsten te vertonen tijdens het jaarlijkse toernooi the Billabong Pico Alto en zullen strijden voor het kampioenschap tijdens de ISA World Surfing Games die dit jaar van 24 oktober tot 1 november plaatsvindt in Punta Rocas. Meer informatie www.peru.travel.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.