PlaneAndTrain wint ANWB duurzame mobiliteitsprijs

PlaneandTrain.com is een routeplanner die je de beste opties van deur tot deur geeft.

PlaneandTrain.com is een routeplanner die je de beste opties van deur tot deur geeft.

PlaneAndTrain.com is een Nederlandse dienst waarmee je wereldwijd je reis kan plannen. Zeven dagen New York, een weekendtrip Berlijn of twee weken zon en strand op Phuket. Tegen de laagste prijs. Of juist met de snelste verbinding van huis tot hotel omdat tijd voor jou kostbaar is. PlaneAndTrain.com, de Nederlandse multimodale en mondiale reisplanner (vliegtuig en trein, aangevuld met lokaal openbaar vervoer) haalt dankzij zoekfilters het beste reisadvies naar boven. Deze gebruiksvriendelijkheid is voor de ANWB reden om PlaneAndTrain.com uit te roepen tot winnaar van de Duurzame Mobiliteitsprijs 2014.

Plane and Train
PlaneAndTrain.com brengt de reisopties van (budget)vliegmaatschappijen, treinmaatschappijen en reisbureaus over de hele wereld samen op één platform. Door te filteren op persoonlijke voorkeuren (prijs, reisduur, favoriete vliegveld, wel/niet overstappen) krijg je een totaaloverzicht van alle trein- en vluchtopties dat direct duidelijk maakt welk advies het beste bij jou past.

ANWB Duurzame Mobiliteitsprijs 2014
Met deze functies hebben ze de Duurzame Mobiliteitsprijs 2014 gewonnen. De jury waardeert met name de mogelijkheid om deur-tot-deurvergelijkingen te presenteren die in veel gevallen gunstig voor de OV-optie uitvallen qua reistijd en prijs. Dit maakt voor de ANWB duidelijk waarom PlaneAndTrain.com alles in zich heeft om internationaal de beste en meest duurzame routeplanner te worden.

Deur-tot-deurvergelijkingen
Als eerste routeplanner zet PlaneAndTrain.com alle reisopties helder naast elkaar, van huis tot eindbestemming. ”Ik vergelijk het altijd met een volledig transparante snoepdoos waardoor je altijd het snoepje naar boven kunt halen dat jij het lekkerst vindt”, typeert oprichter Bastiaan van ’t Westeinde zijn routeplanner. ”Door vanuit één dataplatform te zoeken op prijs, vervoermiddel, reisduur, afstand tot vliegveld en reistijden sluit je de adviezen uit die aantrekkelijk ogen, maar dat bij nader inzien niet zijn. Verder zijn voor veel reizigers Schiphol, Brussel, Keulen/Bonn en Düsseldorf gelijkwaardige vliegvelden. Ze willen deze opties dan ook op een objectieve manier met elkaar kunnen vergelijken. Daarnaast laat PlaneAndTrain.com in een oogopslag zien dat voor bepaalde bestemmingen het voordeliger en praktischer is om de trein te nemen.”

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.