Prijs voor vriendelijkste hotels van Zwitserland

In Zwitserland zijn de prijzen voor de vriendelijkste hotels uitgereikt. Foto: Swiss Image/Andy Mettler.

In Zwitserland zijn de prijzen voor de vriendelijkste hotels uitgereikt. Foto: Swiss Image/Andy Mettler.

Als je wil weten welke hotels in Zwitserland gastvrij zijn? Kijk dar naar hotels die de Prix Bienvenu gewonnen hebben. Zwitserland Toerisme heeft voor de tweede keer de prijs voor de meest gastvrije hotels van Zwitserland uitgereikt. De jaarlijkse award is voor hotels die op basis van gastenfeedback op meer dan 250 boekings- en beoordelingsplatformen de beste waarderingen kregen. De award 2014 is het resultaat van honderdduizenden beoordelingen van gasten op meer dan 250 online boekings- en beoordelingsplatformen tussen 1 januari en 31 december 2013. Voor de eindbeoordeling werden de finalistenhotels door de jury bezocht die vervolgens vijf winnaars – één per hotelcategorie – heeft aangewezen.

Winnaars van de Prix Bienvenu 2014:
– Kleine vakantiehotels (tot 40 kamers): Hotel Albris ***S, Pontresina/Graubünden
– Grote vakantiehotels (vanaf 41 kamers): Parkhotel Schoenegg ***S, Grindelwald/Berner Oberland
– Stadshotels (3 tot 4 sterren superior): Zunfthaus zu Wirthen ***, Solothurn
– Luxe-stadshotels (5 sterren, 5 sterren superior): Mandarin Oriental Geneva *****S, Genève
– Luxehotels (5 sterren, 5 sterren superior): Grand Hotel Kronenhof ****S, Pontresina/Graubünden

Extra hotelcategorie
De Prix Bienvenu is een gezamenlijk initiatief van Zwitserland Toerisme, hotelleriesuisse, Gastrosuisse, de Ecole hotelière de Lausanne en de Universiteit van Bern. De prijs is in 2013 voor het eerst uitgereikt in vier hotelcategorieën. In het tweede jaar is de hotelcategorie Luxe-stadshotels toegevoegd. Elk Zwitsers hotel met minimaal 70 beoordelingen deed automatisch mee aan de verkiezing. Bij de analyse van de resultaten telden factoren als attentheid, hartelijkheid, inlevingsvermogen en hulpvaardigheid van het personeel mee. Verdere kwaliteitskenmerken van een hotel, zoals infrastructuur, ligging, binneninrichting, netheid en prijs-kwaliteitsverhouding werden in de analyse voor de Prix Bienvenu buiten beschouwing gelaten.

Boekje met vriendelijkste 100 hotels
Elk jaar wordt een boekje gemaakt waarin de vriendelijkste 100 hotels worden opgenomen. De betrokken hotels hebben de publicatie klaarliggen voor hun gasten. Het logo van de Prix Bienvenu is vaak ook op de hotelwebsite van deze hotels aan te treffen als extra aanbeveling.

Kijk voor de volledige lijst met de meest gastvrije hotels van 2014 op de website.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.