Rovinj hotspot voor fotografen

Rovinj is de meest gefotografeerde stad van Kroatië.

Rovinj is de meest gefotografeerde stad van Kroatië.

Rovinj is de meest gefotografeerde stad van Kroatië, dat blijkt uit de ‘heatmap’ van de website sightsmap.com. De in Istrië gelegen kustplaats behoort in het gehele Middellandse Zeegebied tot de top 5.

Venetië in Kroatië
Niet alleen is Rovinj de meest gefotografeerde stad van Kroatië, in de nabije omgeving is alleen Venetië vaker gefotografeerd. Juist met deze stad wordt Rovinj vaak vergeleken. Rovinj (Italiaans: Rovigno) stond dan ook acht eeuwen lang onder Venetiaans gezag, wat in de bouwstijl terug te zien is. Rovinj is dan ook zeker even romantisch als Venetië, en tegelijkertijd een stuk gemoedelijker en kleinschaliger. Het oude centrum is gelegen op een schiereiland. De wirwar van oude straatjes en steegjes is in ca. 2 tot 3 uur te doorkruisen. Voor de fanatiekere fotograaf is de St. Euphemia basiliek een hoogtepunt. Een klim naar de klokkentoren wordt beloond met een prachtig uitzicht op de stad, de helderblauwe Adriatische zee en de omringende eilanden.

Hotspots
Sightsmap is een website die de meest gefotografeerde plekken op aarde in kaart brengt. De plekken waar mensen het vaakst foto’s maken, krijgen op de thermische kaart van Sightsmap een felgele kleur. Hotspots worden dus echt als zodanig weergegeven. De data zijn afkomstig van Panoramio, een site van Google met foto’s van over de hele wereld, waar de geüploade beelden d.m.v. geotags op de juiste locatie op de wereldkaart kunnen worden gepind.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.