Smartphones en tablets gaan mee op vakantie

Op sommige vluchten van Finnair kun je een tablet huren om je te vermaken met films, spelletjes, kranten en muziek.

Op vakantie nemen Nederlanders hun mobiel devices gewoon mee .

Thuis kunnen we niet meer zonder onze telefoon, laptop en tablet. Maar hoe is dat op vakantie? Media-adviesbureau Initiative vroeg het aan de vakantiegangers. Het blijkt dat als we een mobiel device hebben, we het meenemen op vakantie. En wat doen we ermee? Hetzelfde als thuis.

Mee op vakantie
86% van de mensen met een smartphone neemt die ook mee op vakantie. Voor tablets of iPads is dat bijna tweederde en meer dan een derde neemt z’n laptop of notebook mee. Dat zijn een hoop apparaten die we meeslepen, vooral als je bedenkt dat 60% van de vakantiegangers er twee of meer inpakt. En dan hebben we het nog niet eens over fototoestellen en filmcamera’s. Dat is een koffer vol stekkers en opladers. Op vakantie neem je natuurlijk alleen maar spullen mee die je ook gebruikt. En dat geldt ook voor tablets, smartphones en laptops: gemiddeld zitten we daar een uur per dag achter. Een kwart van de respondenten geeft aan dat dagelijks zelfs meer dan 2 uur te doen. Er is daarbij weinig variatie te zien tussen mensen van verschillende leeftijden.

En wat doen we dan eigenlijk?
Hetzelfde als thuis: e-mailen, surfen, nieuwssites of –apps gebruiken, facebooken, internetbankieren en natuurlijk bellen, whatsappen en sms-en. De mobiele devices worden opvallend weinig gebruikt om informatie te zoeken over activiteiten rondom de vakantiebestemming; maar een kwart van de respondenten doet dat. Blijkbaar zijn foldertjes en de tips van de campingbaas daarvoor nog populairder. Zaken die we op onze smartphone en tablet tijdens de vakantie minder doen dan thuis zijn o.a. TV-kijken en gamen.

Wifi
Dat we zo intensief gebruik maken van mobiele devices, betekent ook dat we eisen stellen aan ons vakantie-onderkomen. De helft van de mensen houdt rekening met de aanwezigheid van Wifi bij het boeken van hun vakantie. En 74% ergert zich aan het ontbreken van Wifi, een langzame verbinding of het feit dat Wifi alleen tegen betaling wordt aangeboden. Daar is dus nog werk aan de winkel voor eigenaren van vakantiewoningen en campings, al zal dit vanaf volgend jaar veel minder een issue vormen, omdat dan de roamingkosten komen te vervallen en we in Europa gewoon tegen Nederlandse tarieven mobiel kunnen internetten.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.