Staycation in Rotterdam

Er komt een nieuwe gids uit om je 'ruwe diamant' Rotterdam te laten ontdekken.

Voor een vakantie hoef je het land helemaal niet uit, volgens VVV Rotterdam.

Vergeet een vakantie in het buitenland, in je eigen stad is het ook leuk. Dat vindt VVV Rotterdam in ieder geval. Daarom promoten ze deze zomer een Staycation in Rotterdam. Een Staycation is een vakantie in eigen huis. Om duidelijk te maken wat er dan allemaal te doen is opent op 12 juli het tijdelijke reisbureau ‘Staycation’ zijn deuren. Tijdens het openingsweekend kan je eenmalig onder begeleiding de route IABR Urban by Nature – Stromen door de Stad fietsen. De route begint om 13.00 uur bij Rotterdam Info Coolsingel en duurt tot 15.00 uur.

Reisbureau
Met een aanbod van tips en activiteiten laat het tijdelijke reisbureau Staycation Rotterdammers en Nederlandse bezoekers de Maasstad van de vakantiekant zien. Daarbij worden dit jaar ook weer een aantal routes uitgelicht die je van de gebaande paden afbrengen:

Zomer in Rotterdam voor stadse gezinnen: Op speurtocht in het museum, bootje varen in de minihaven, slingeren aan de touwen van de apenspeeltuin, de leukste speelhoeken in restaurants. Vakantie vieren met kinderen in de stad kan uitstekend. De zomerse survivalguide voor stadse gezinnen tipt alle activiteiten en adresjes voor een vakantiedag voor kinderen en hun ouders.

Stromen door de Stad: Nieuwsgierig hoe Rotterdam omgaat met voedsel, water of afval? Deze route in het kader van IABR Urban by Nature toont de stofwisseling van Rotterdam aan de hand van bekende en minder bekende plekken in de stad. Van de paddenstoelenkweek in voormalig zwembad Tropicana, tot een wateropvang in de parkeergarage, een pluktuin en een Dakakker.

Proef Rotterdam: Broodjes van dat ene bakkertje. Wijn van een biologische boertje, die je onderweg tegenkwam. Dat kan ook in Rotterdam. Fiets je eigen streekmaaltijd bij elkaar en ontdek je de smakelijkste adressen van de stad; van Kaashoeve tot Stadsbrouwerij De Pelgrim, van de Voedseltuin tot Uit Je Eigen Stad. Bij de route worden recepten geleverd om aan het einde van de dag te maken.

Going Down South: Wie het centrum van de stad verlaat, komt voor aangename verrassingen te staan. IJsselmonde, ook wel de groene voortuin van de stad genoemd, biedt genoeg mogelijkheden voor een dagje ontspannen in de stadse natuur. Verstopt onder een van de bekendste bruggen van Rotterdam ligt bijvoorbeeld het Eiland van Brienenoord. Een ware groene oase, midden in de stad.

Rondje Rivier: Wat is Rotterdam zonder de Maas? Wandelen, fietsen, skaten: een rondje langs de Noord- en Zuidoever van de Maas is een must-see voor vakantiegangers in Rotterdam. Het Maasparcours brengt de verschillende routes langs het water – van 3,5 tot 28 kilometer – in kaart. Genieten van het water vanaf het terras of slapen aan het water kan natuurlijk ook.

Voor meer informatie ga je naar de website.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.