Tips voor selfies tijdens vakantie

Hoewel selfies eigenlijk al sinds de uitvinding van fotografie worden gemaakt, is er de laatste tijd sprake van een trend.

Hoewel selfies eigenlijk al sinds de uitvinding van fotografie worden gemaakt, is er de laatste tijd sprake van een trend.


Exotische witte stranden met helderblauw water, een wilde safaritocht door de ongerepte natuur of romantisch een zonsondergang bekijken op het strand van een familiecamping. Genoeg opties om optimaal te ontspannen tijdens een vakantie, maar dat moet wel worden vastgelegd en gedeeld worden met het thuisfront. Vandaag de dag kunnen we niet meer zonder selfies. Hét woord van 2014.

Selfie
Het wordt steeds populairder: de selfie. Ze worden genomen op leuke momenten maar ook op bizarre momenten zoals op verboden plaatsen (wat tot arrestatie leidt) of in levensbedreigende situaties (bv. na een ongeluk). Maar selfies zijn ook perfect voor tijdens het reizen. Laat zien in wat voor mooie omgeving je bent en in welke omstandigheden! Volgens Google heeft de selfie sinds maart 2014 een ware vlucht genomen, vanuit de hele wereld is de zoekterm ‘selfie’ ineens enorm populair:
StatistiekGoogleWeb
Zorg voor het maken tijdens een selfie voor de juiste belichting (we willen wel wat zien), de juiste hoogte zodat de omgeving en eventuele medereizigers er goed op staan en zorg zelf voor een stralende lach. Leg een filter over de foto heen om het effect nog mooier te maken, of laat de foto naturel om je zongebruinde huid goed te benadrukken.

Voor ieder moment
Behalve een selfie maken op vakantie of op reis, zoals reisblogger Lee Thompson die ‘de eerste selfie ooit’ maakte bovenop het Christusbeeld in Rio de Janeiro, kun je in tal van andere situaties een leuke foto van jezelf nemen: tijdens het (winter)sporten, feestjes en festivals of samen met je liefde op een gelukkig moment.

De Selfie Stok
Heb je geen handen meer over of is je omgeving te groot? Dat is geen probleem. De selfie trend breidt zich uit met de Selfie Stok: een lichtgewicht stok die je gemakkelijk in je binnenzak of tas overal mee naartoe neemt en waarop je je camera of smartphone kunt monteren. Omdat de stok een groter bereik heeft dan je eigen arm, kun je vanaf betere posities mooie shots nemen van een grotere omgeving. Ook handig om bij concerten of optredens van bovenaf een filmpje te maken. Tijdens het WK in Brazilië kwam de Selfie Stok geregeld langs in het publiek, en ook in de stad tijdens een dagje shoppen zal je de stok spotten als je goed oplet.

Omdat je tablet niet in de houder van een selfie stok past, zorgt een draaibare hoes hier voor het gewenste gemak. Zet je tablet neer, draai hem in de juiste stand, stel de timer van je camera in en smile!

Deel al je ervaringen door het maken van leuke selfies. Pak je telefoon of tablet bij de hand, ga op de juiste plek staan en een selfie is snel en zonder hulp gemaakt. Binnen één klik heb je een uniek kiekje van de omgeving waar jij bent en binnen no-time staat je selfie op social media zodat het thuisfront kan meegenieten met jouw avonturen.

Voor iedereen
De selfie is ideaal voor elke leeftijdsgroep vanwege het gemak. Even je telefoon of tablet omdraaien en alleen de foto hoeft nog gemaakt te worden door te drukken op de shutter-knop. Tegenwoordig hebben alle (nieuwe) smartphones een kwalitatief goede front camera die perfect is voor het maken van een selfie. Zo kunnen zelfs opa of oma een selfie maken!

Selfies zijn perfect voor solo-reizigers om de meest bijzondere momenten vast te leggen. Als solo-reiziger ben je vaak alleen op unieke plekken of op bijzondere momenten. Door het maken van een selfie leg je een stukje van dit bijzondere moment vast zonder daar hulp bij nodig te hebben. Je ziet gelijk hoe je eruit ziet en of je omgeving er goed op staat.

Deel je reisverhalen
Heerlijk dat je er even tussenuit bent en al die selfies, maar vergeet niet je verhaal te delen. Het is online mogelijk een dagboekje bij te houden waarop je je verhaal én je selfies kwijt kunt. Op deze manier kun je met iedereen delen wat je hebt gezien en dit is voor jezelf ook fijn.

Door alle momenten en ervaringen vergeet je soms wat er allemaal gebeurd is in je reisperiode. Met je telefoon of tablet bij de hand, beschermd in een stevige hoes, heb je altijd de mogelijkheid bij de hand om je momenten te delen wanneer jij wilt.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.