Vier de Zwitserse nationale feestdag

In Zwitserland hebben ze op 1 augustus hun nationale feestdag en dat wordt groot gevierd.

In Zwitserland hebben ze op 1 augustus hun nationale feestdag en dat wordt groot gevierd.

Heb je altijd eens een nationale feestdag in een ander land mee willen maken? Dan moet je op 1 augustus in Zwitserland zijn. Ook in Engadin Scuol Samnaun wordt het grootst gevierd. De traditionele toespraak die op 1 augustus wordt gegeven is ieder jaar weer een hoogtepunt in Samnaun. Politieke leiders en beroemdheden uit binnen- en buitenland nemen het woord en bekronen met hun toespraak de feestdag in het Engadin. Dit jaar zal Eveline Widmer-Schlumpf, federaal gemeenteraadslid en hoofd van de Federale Overheidsdienst Financiën, haar toespraak houden.

Activiteiten
De viering kent een gevarieerd kinderprogramma met een kinderboerderij, luchtshow met een model helikopter, BMX shows en testfietsmogelijkheden. Tevens is er een BMW tentoonstelling en kun je een ronde maken met een heteluchtballon. In de avond is er een groots vuurwerk en een vreugdevuur. Muzikaal entertainment wordt tot in de puntjes verzorgd om er een gezellige en succesvolle dag van te maken met de hele regio.

Het programma
In het centrum van Samnaun wordt een dorpsmarkt georganiseerd van 11.00 – 17.00 uur. De marktkramen bieden specialiteiten uit de regio aan zoals verschillende notensoorten, vleesspecialiteiten en kaas. Meer dan 50 winkels zullen de dorpsmarkt vullen en belastingvrije producten aanbieden. Om 15.00 uur vind de kindervoorstelling plaats in het Chasa Montana Hotel & SPA met een poppentheater. Na het diner kunnen de kinderen aansluiten bij een lampionnenoptocht door de stad. Om 21.15 uur zal Eveline Widmer-Schlumpf haar toespraak houden, gevolgd door afsluitend stadsvuurwerk.

Tanken met korting
Wanneer je op 1 augustus in het Samnaundal bent, kun je tere ere van de nationale feestdag zeer goedkoop tanken. 1 liter benzine of diesel kost op die dag slechts 1 euro.

Voor meer informatie ga je naar de website.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.