Volleyballers blazen partij mee in Zwitserland

De volleyballers oefenden ook op een Alpenhoorn.

De volleyballers oefenden ook op een Alpenhoorn.


Het duo Brouwer-Meeuwsen, de Nederlandse wereldkampioenen Beachvolleybal 2013, klauterden tijdens het Gstaad Grand Slam omhoog naar de Alp Obere Bodme om daar naar Zwitserse traditie een alpenkaas te maken.

Tot en met 13 juli 2014 is de beachvolleybal-wereldelite bijeen in het Zwitserse Gstaad voor een Grand Slam toernooi. Ook de wereldkampioenen van 2013, de Nederlanders Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen, zijn met hoge ambities naar Gstaad vertrokken. Maar alvorens zich in de strijd te gooien, beklommen ze de bergwei Alp Obere Bodme boven Gstaad en maakten er op traditionele wijze in een grote koperen ketel boven een knetterend houtvuur een echte alpenkaas. De kaas mag nu rijpen en zal in 2015 als geschenk worden overhandigd aan de organisatoren van het WK Beachvolleybal, dat dan in Nederland (Apeldoorn, Den Haag, Rotterdam en Amsterdam) plaatsvindt.

De vakantieregio Gstaad Saanenland en staat internationaal hoog aangeschreven. Toch is het zijn alpiene roots trouw gebleven. Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen konden bij het bezoek aan een van de 80 bergboerenbedrijven van de streek met eigen ogen aanschouwen met hoeveel overtuiging de tradities hier in ere worden gehouden. Ze waren onder de indruk van de pure bergsfeer van het oude houten huis en waren al gauw vertrouwd met de jonge alpenkaasmaker Dominik Matti en diens vrouw Antonia. Het was de allereerste keer dat de beachvolleybalkampioenen zelf aan de kaasketel stonden. Ook bij het houthakken en alphoornblazen gaven ze blijk van enig talent.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.