Wat doen in weekend 2 en 3 augustus?

Een Color Run. Foto: Creative Commons

Een Color Run. Foto: Creative Commons


Het is een en al festivals wat de klok slaat in Nederland komend weekend (Leuk toch?). We hebben uit het rijke aanbod een selectie van 18 evenementen gehaald van wat je kunt gaan doen in het weekend van 2 en 3 augustus 2014.

 1. Het is de 20-ste editie van Dancevalley in Spaarnwoude. Hier staat de hele line-up.
 2. Op zondag 3 augustus 2014 vindt in de boeken- en Hanzestad Deventer de 26e editie plaats van de Deventer Boekenmarkt. In totaal zijn 878 kramen gevuld met vele duizenden boeken: ruim 6 kilometer markt met deelname van gerenommeerde boekhandelaren en antiquariaten uit heel Neder­land. De markt begint om 9.30 uur, maar al om 7.00 uur zijn er de eerste bezoekers.
 3. In Dedemsvaart wordt Dedemsvaria gehouden met verschillende (braderie) activiteiten.
 4. Le Champion houdt op zaterdag 2 augustus de Duinentocht, een fietstocht met routes over 30, 50 en 100 kilometer die voor het overgrote deel door het Noordhollands Duinreservaat voeren. Inschrijven is tot en met 1 augustus mogelijk op www.lechampion.nl
 5. Zaterdag 2 augustus vindt de eerste editie van Sky City Festival plaats, in het Arenapark, Amsterdam. Met een line-up van onder andere Avicii, Afrojack, Knife Party, Rita Ora.
 6. De eerstvolgende Leeghwaterdag in de Schermer en Graft-De Rijp is op zondag 3 augustus. Op deze dag houden diverse bedrijven, instellingen, galeries en musea open dag.
 7. Assen kan zich opnieuw klaar maken voor een Formule 1 demonstratie in de binnenstad. De Drentse hoofdstad ontvangt voor de tweede keer op rij een Formule 1 bolide voor een spectaculaire demo in de binnenstad. Niemand minder dan huidig Formule 1-coureur bij Toro Rosso, Jean-Eric Vergne, gaat de demo verzorgen in Assen ter promotie van de Gamma Racing Day op 3 augustus.
 8. Rondsnuffelen op een bijna honderd jaar oude tjalk of klipper? Dat zal in het eerste weekeinde van augustus geen probleem zijn. De Flaneerkade en de grachten van de Museumhaven rond het Willemsoordcomplex (Den Helder) liggen dan vol met wel 170 historische vaartuigen en er zullen er heel wat open zijn voor publiek.
 9. In het Amsterdamse bos wordt het Dekmantel Festival gehouden.Dekmantel Festival staat in Amsterdam bekend als een van de grootste elektronische muziekfestivals van de stad.
 10. Zondag 3 augustus 2014 is voor de 4e keer het Strandbal Festival in Bornerbroek, volgens de organisatie ‘de nummer 1 beachdance van Twente’.
 11. ‘Ik zie ik zie’ is de titel van het Delft Chamber Music Festival, dat tot en met 3 augustus rond het Prinsenhof wordt gehouden.
 12. In (de grachten van) Amsterdam wordt de Amsterdam Gay Pride gehouden.
 13. Het eerste weekend van augustus staat het Westland weer geheel in het teken van het Varend Corso. Op 1, 2 en 3 augustus kun je er langs de waterkant weer genieten van tientallen met bloemen versierde boten.
 14. In Park de Wezenlanden in Zwolle wordt een Color Run gehouden.
 15. Wielrennen: profcriterium, Spektakel van Steenwijk
 16. Op het circuit van de TT in Assen is het WK motor zijspan.
 17. Zandvoort houdt het Europees kampioenschap Zandsculpturen.
 18. Paardensport: NK dressuur in het Haarlemmermeersebos bij Hoofddorp.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.