Win een reis naar Berlijn met video

Een van de bezienswaardigheden in Berlijn: de Berlijnse muur

25 jaar na de val van de muur start de zomercampange ‘25 jaar Mauerfall’

Het is 25 jaar geleden dat de muur gevallen is en daar wil de Deutsche Zentrale für Tourismus wel wat aandacht voor. Daarom zijn ze de zomercampagne met thema ‘25 jaar Mauerfall’ begonnen. De slogan is: ‘Mijn zomervakantie in Duitsland – 25 jaar na de val van de Muur’ en de campagne vindt plaats op onder andere Facebook en Instragram. Centraal staan allereerst de speciaal rond het thema geproduceerde bloggervideo’s van de Canadese videoblogger Mike Corey en zijn Nederlandse collega Caspar Diederik. Daarnaast is er een wereldwijde beeldcompetitie op Instagram. Hiermee kun je een reis naar Berlijn winnen.

Videoproject op twaalf Duitse locaties
In het kader van het thematische videoproject maken Mike Corey en Caspar Diederik dit jaar op twaalf geselecteerde locaties in Duitsland telkens een filmpje van drie minuten. De eerste producties zijn al klaar en draaien om de Frauenkirche in Dresden, de Bauhaus-locaties in Dessau en Weimar, de Zeche Zollverein in Essen en de Hemelschrijf van Nebra in Saksen-Anhalt. Deze video’s belichten de toeristische attracties in samenhang met de veranderingen in Duitsland van de afgelopen 25 jaar en zijn te vinden op DZT-YouTube-kanaal.

Wereldwijde vakantiecompetitie op Instagram
Met een wereldwijde competitie op Instagram zoekt de DZT tot 14 augustus de beste beelden met het thema ‘Mijn zomervakantie in Duitsland – 25 jaar na de val van de Muur’. Reizigers in Duitsland kunnen hun foto’s uploaden en de hashtag #germany25reunified geven. Als eerste prijs verloot de DZT een retourvlucht naar Berlijn met twee overnachtingen in het Lindner Hotel aan de Kurfürstendamm. Ook het Europa-Park in Rust, de Ringhotels en het Deutsche Jugendherbergswerk stellen overnachtingen ter beschikking als prijs. De DZT beoordeelt de foto’s op creativiteit en relevantie binnen het thema.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.