Artis breidt uit met Micropia

Bacteriën van dichtbij bekeken.

Bacteriën van dichtbij bekeken.


Het museum Micropia is een nieuw onderdeel van dierentuin Artis in Amsterdam. Koningin Máxima opent dit museum op dinsdag 30 september. Het nieuwe museum maakt volgens Artis ‘de onzichtbare wereld van micro-organismen zichtbaar’. Een micro-organisme of microbe is een wezen dat te klein is om met het blote oog te kunnen zien. Museum Micropia wil kennis bij het publiek over de functie en het nut van microben vergroten. Zo past bijvoorbeeld een bacterie, een van de kleinste microben, meer dan een miljoen keer op de punt van een naald. Bacteriën, schimmels, gisten, algen, virussen en microdiertjes maken het leven op aarde mogelijk. Micropia komt in een gerestaureerd rijksmonument uit 1870, een van de zogeheten Ledenlokalen. In de begintijd van de dierentuin konden mensen lid worden van genootschap Natura Artis Magistra om toegang tot het dierenpark te krijgen.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.