Atacama Desert in Chili doorkruisen


Bij woestijnen denk je misschien het eerst aan Afrika, maar ook Zuid-Amerika heeft zijn ‘fair share’ van woestenij. Een van de bekende bestemmingen in Chili is de Atacama woestijn. In deze bijna 20 minuten durende video krijg je een beeld van wat je daar kunt verwachten en wat de overnachtingsmogelijkheden daar zijn. De Atacama is een 970 km lange, zeer droge woestijn in het noorden van Chili. De woestijn ligt gemiddeld op 610 meter boven zeeniveau en staat als de droogste woestijn ter wereld bekend.Eind 19e begin 20e eeuw zorgde de Atacama voor een hausse in de economie van Chili doordat er salpeter werd gedolven. De chilisalpeter stond aan de basis van de kunstmestindustrie.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.