Benidorm meer voor jongeren

Strand

Strand


Aangename temperaturen, kilometers lange stranden, smaakvolle tapas, 30 discotheken, 1.800 winkels, Spaanse temperament, bruisende strandfeesten en een grote keuze aan watersportactiviteiten. Zijn Benidorm en 50-plussers nog steeds synoniemen, ook voor jongeren biedt de bestemming volop vertier. Naast zon, zee en strand telt de stad 30 discotheken, 160 discobars, vijf attractieparken en een heuvelachtig achterland ideaal voor jeep safari’s, mountainbike- en wandeltochten. Liefhebbers van popfestivals gaan uit hun dak tijdens het Low Festival en het Neptuno Aquatic Festival in juli en het Electro Beach Festival in augustus. Voor wie ook graag wat meer ziet van de omgeving kan bijvoorbeeld kiezen uit jeepsafari’s, wandel- of moutainbiketochten door het bergachtige achterland Sierra Helada. Kijk voor meer informatie over Benidorm op www.visitbenidorm.es

Zinderende feesten
Wie zin heeft in knalfeesten en muziekfestivals zit deze zomer in Benidorm goed. Er zijn strandbars zoals Ku Lounge Beach Club, Penelope, Moon Beach, Fanconi aan Levante Beach, pubs met livemuziek, bars met 1001 soorten cocktails, 30 discotheken, 160 discobars en een zomer vol festivals staan garant voor een bruisend nachtleven.
Bierbus en bierfiets
Populair onder jongeren is de ‘BeniBike’ – een bierfiets geschikt voor tot 18 personen die op vrijdagen, zaterdagen en zondagen gehuurd kan worden. Onder leiding van een chauffeur fiets je in anderhalf uur door het centrum van Benidorm, info via www.benibikebenidorm.com. Voor stappers en nachtbrakers die veel clubs in buitenwijken en omliggende plaatsen willen bezoeken is de ‘microfiesta’ een uitkomst; men kan tussen 20.00 uur en 08.00 uur ’s ochtends voor groepen tot maximaal 15 personen een minibus inclusief chauffeur huren. Informatie via www.autocaresgrupobenidorm.com.

Zon, zee, strand en actie
Het bekendste strand, Playa Levante, is zo’n 2 kilometer lang en loopt over in helder blauw water. Ook Playa Poniente, met 3 kilometer het grotere broertje van Levante, is een geschikte relax plek. Wie denkt dat je in Benidorm alleen kunt feesten en luieren heeft het mis. De stranden bieden naast zonnen en zwemmen vele water-sportactiviteiten waaronder duiken, kajakken, kitesurfen en snorkelen. Wie van een adrenalinerush houdt kan bijvoorbeeld ook gaan kabel waterskiën of flyboarden. Zie www.flyboardbenidorm.com voor meer informatie.

Pretpark-walhalla
Benidorm telt maar liefst vijf attractieparken. In Mundomar worden de bezoekers getrakteerd op dolfijnen- en zeeleeuwenshows en mogen de dieren onder begeleiding ook verzorgd worden. Aqualandia is hét park voor waterratten. De echte durfallen kunnen vanaf 33 meter hoogte naar beneden suizen met de nieuwe de attractie VertiGo of naar beneden glijden bij de andere attracties. Voor wie avontuurlijk is ingesteld zal zeker naar Terra Mítica willen met duizelingwekkende achtbanen, vrije vallen en thrill rides. Rustiger van opzet is Terra Natura, een 320.000 m2 groot park met ruim 1500 diersoorten suggestie. De dieren zijn te bewonderen zonder visuele hekken en leven in een exacte nabootsing van hun originele leefomgeving.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.