Bereid je goed voor op rit met huurauto

Hertz en TomTom breiden hun samenwerking verder uit en komen met een nieuw navigatiesysteem.

De helft van alle Nederlandse gezinnen huurt een auto op vakantie.

Tijdens een vakantie gaan veel mensen dagjes weg. Als je met het vliegtuig op de vakantiebestemming gekomen bent, kun je daarvoor een auto huren. Bijna de helft van alle Nederlanders (49%) huurt een auto op vakantie. Nederlandse gezinnen vinden het ontspannend mobiel te zijn op hun vakantiebestemming. Toch is het reizen met kinderen niet altijd even ontspannend. Goede voorbereiding is essentieel. Sunny Cars, bemiddelaar en aanbieder van huurauto’s op meer dan 5000 vakantiebestemmingen, ondervroeg ruim 1700 Nederlanders wat zij meenemen en hoe zij zich voorbereiden.

Vermaak gaat voor veiligheid en comfort
Uit het onderzoek blijkt dat ouders zich bij het pakken van spullen voor in de vakantieauto met name richten op het vermaak; muziek (68,5%), knuffels (63,2%), spelletjes (60,9%), boeken (59,4%) en een tablet (56,2%) worden veelal meegenomen. Zaken als zonneschermen (zodat kinderen op de achterbank niet verblind worden), een deken (voor als de airco aanstaat), een kussen (zodat ze lekker weg kunnen dommelen), koptelefoon (zodat je zelf ook nog kan praten) of spuugzakjes (voor als er een plotseling misselijk of ziek wordt) worden vaak vergeten, terwijl ze voor meer veiligheid en comfort zorgen.

Kies de juiste huurauto
De meeste Nederlanders kiezen bij het huren van een auto voor hun vakantie een grote auto zodat ze zeker weten dat alles past (49,4%). Toch boeken nog bijna 4 op de 10 gezinnen (37,2%) per definitie de goedkoopste auto met als gevolg dat de kans bestaat dat niet alle spullen passen. “Helaas komen we dit nog weleens tegen”, vertelt Hans Knottnerus, General Manager Sunny Cars Nederland & België. “Wij raden onze klanten altijd aan de eigen auto als uitgangspunt te nemen, dan zit je altijd goed. Daarnaast geven we op de website bij iedere huurauto altijd een indicatie van het aantal koffers en personen die er in de auto passen, zo proberen we onze klanten ook te helpen bij het maken van een juiste keuzes.“

De autokinderstoel: een verhaal apart
Knottnerus: “Als het gaat om de kinderen nemen Nederlanders gelukkig het zekere voor het onzekere en boeken zij voorafgaand aan de reis de juiste kinderstoel en/of maxi-cosi (58,1%). Via Sunny Cars kun je vooraf de juiste kinderstoel reserveren. Dat is belangrijk om te voorkomen dat je anders zonder zit, want op de meeste bestemmingen is een beperkt aantal kinderstoelen beschikbaar.” Meer dan een kwart (25,4%) van de Nederlanders laat zelfs niets aan het toeval over en neemt de maxi-cosi van thuis mee. Toch vindt nog ruim 2 op de 10 ondervraagden het overdreven om de kinderstoel van te voren te regelen of van huis mee te nemen.

Voor meer informatie ga je naar de website.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.