De 8 Beste Junglehotels

Het kan best spannend zijn om tijdens een vakantie midden in de jungle te overnachten.

Het kan best spannend zijn om tijdens een vakantie midden in de jungle te overnachten.

Soms wil je op vakantie eens kiezen voor iets anders dan met de caravan naar Frankrijk. Dan kun je bijvoorbeeld denken aan: de bergen, de woestijn, de pool en de jungle. Vooral die laatste spreekt tot de verbeelding. Speciaal voor de avontuurlijke reiziger die de jungle nog van zijn of haar lijstje moet strepen heeft hotelzoekmachine www.trivago.nl een overzicht gemaakt van de beste junglehotels ter wereld. Hier kunnen reizigers het regenwoud ervaren zoals dit nergens anders kan.

1. Daintree Eco Lodge & Spa (Daintree, Australië)
De ‘Daintree Eco Lodge’ is een hotel, gevestigd in het Australische Daintree regenwoud. Vanwege de uitzonderlijke diversiteit in planten en diersoorten staat dit regenwoud en de omgeving eromheen bekend als de meest biologisch diverse regio van Australië. In dit hotel worden gasten ontvangen in een heuse regenwoud oase, met een breed aanbod aan mogelijkheden en luxe. Het hotel besteed extra aandacht aan de wijsheden, geneeskunde en spiritualiteit van de Aboriginal cultuur. De vijftien regenwoud villa’s zijn uitgerust met witte hemelbedden en schilderkunst van de Aboriginals. Vanaf de balkons zijn ten alle tijden vogels te horen en kunnen gasten uitkijken op een van de oudste regenwouden ter wereld. [meer informatie]

2. La Residence d’Angkor (Siem Reap, Cambodja)
Langs de rivier in Siem Reap, in de gelijknamige stad, ligt het hotel ‘La Residence d’Angkor’. Het gebied staat bekend om de vele tempels, die net ten noorden van de stad in de jungle te vinden zijn. Reizigers ervaren het hotel als de toegangspoort tot de mysterieuze tempels van Angkor. Het hotel is voorzien van een Kong Kea Spa, een spa met een traditioneel Cambodjaanse stijl van wellness. Hotelgasten genieten er van vijf verlichte watervallen en een zwembad met zout water, omringd door palmbomen en exotische planten. De ruime kamers van het resort zijn uitgerust met traditioneel meubilair gemaakt van hardhout en afgewerkt met natuurlijke stoffen zoals zijde en katoen. De terrassen van de kamers bieden uitzicht op het zwembad, de rivier, of op de tropische tuinen. [meer informatie]

3. Ariau Amazon Towers (Iranduba, Brazilië)
Een kleine 50 kilometer van de Brazilliaanse stad Manaus liggen de ‘Ariau Amazon Towers’. Dit resort, gelegen in het Braziliaanse regenwoud, aan de oevers van de Rio Negro, geeft een jungle gevoel als geen ander. De Ariau Amazon Towers bestaan uit verschillende woontorens die middels een uitgebreid netwerk van promenades, hangbruggen en drijvende wandelpaden aan elkaar zijn verbonden. De met elkaar verbonden woontorens, die opijzerhouten palen zijn gebouwd, vormen een jungle accommodatie waar luxe en natuur samen komen. In de meeste natuurvriendelijke kamers en suites is alles van hout gemaakt en er hangen veel schattige doodshoofdaapjes rond het hotel. Het is eveneens mogelijk om een privé-boomhut te huren. [meer informatie]

4. Hotel Lomas del Volcán (La Fortuna, Costa Rica)
Aan de voet van de Arenal vulkaan en net aan de rand van het tropisch regenwoud van Costa Rica kunnen reizigers vertoeven in het ‘Lomas delVolcán’ hotel. De enorme gestalte van de vulkaan is geen moment van de dag te missen. Reizigers genieten van dit uitzonderlijke uitzicht tijdens het eten, het zwemmen en tijdens zonnen bij het zwembad. Eten en drinken is aan de voet van de Arenal geen probleem. Het in-house restaurant‘Lomas’ voorziet vakantiegangers van zowel nationale als internationale specialiteiten en de ‘El Volcano’ bar serveert “Moonshine Mojitos”. Dekamers van het hotelcomplex zijn gevestigd in gezellige van hout gemaakte huisjes. De muren van de vertrekken zijn versierd met foto’s vantropische vogels en vlinders, en de ramen en terrassen van de kamers bieden een mooi uitzicht op een stuk privé-regenwoud. [meer informatie]

5. Natura Cabana (Cabarete, Dominicaanse Republiek)
Aan de noordkust
 van de Dominicaanse Republiek, tussen Cabarete en Sosua, ligt het ‘Natura Cabana Boutique’ hotel. Het hotel is voorzien van een open yogatempel met uitzicht op de zee, die reizigers uitnodigt voor een relaxte workout. Op het ‘Boeddha’ pad door de moestuin kunnen reizigers de persoonlijke groenteteelt van het hotel ontdekken. In het restaurant ‘Natura’ worden deze zelfverbouwde groente gecombineerd met verse vis, en door de chef verwerkt tot een culinair hoogstandje. De hotelkamers bestaan uit elf bungalows die volledig van natuurlijke materialen zijn gemaakt. Bamboe meubels en hangmatten geven de kamers een tropische uitstraling. In dit hotel, op het strand van een tropisch eiland, met de jungle op de achtergrond, leven van zelf verbouwde groenten en vis, voelen reizigers zich net Robinson Crusoe. [meer informatie]

6. Banyan Tree Bintan Hotel & Resort (Bintan, Indonesië)
Het Banyan Tree Bintan Hotel & Resort ligt op het Indonesische eiland Bintan, net ten zuidoosten van Singapore. Het eiland is vanuit Singapore makkelijk te bereiken, het is slechts 45 minuten met de veerboot. Hotelgasten hebben de beschikking over een spa, wellness behandelingen, een prachtig zwembad en een uitgebreide variëteit aan luxueuze ervaringen, zoals een romantisch ‘privé voor twee diner’ op het strand of op de rotsen in zee. De villa’s van het resort liggen in een stukje prachtige natuur die gasten een junglegevoel geeft. Vanuit de villa’s hebben reizigers uitzicht op de Zuid-Chinese Zee, en slapen wordt gedaan in hemelbedden van donker massief hout en lampdecoratie in traditionele Balinese stijl. [meer informatie]

7. Rayavadee Hotel (Ao-Nang, Thailand)
Het ‘Rayavadee’ hotel ligt niet ver van het Thaise plaatsje Krabi, in het hart van het Thaise schiereiland Phranang. Vanwege de vele natuur, en het rotsachtige gebied is het hotel alleen per boot de bereiken. Het hotel  is voorzien van een verfrissend zwembad in het centrum van het complex. Inrestaurant “The Grotto” kunnen hotelgasten dineren aan het strand, of in een kalkstenen grot die vanaf het strand bereikbaar is. Het hotel kent maar liefst 98 paviljoens met elk twee verdiepingen, en te midden van de tropische tuinen en kokos bossen heeft het resort nog 4 luxueuze villa’s. Het meubilair in de kamers zijn gemaakt van gepolijst hout en bamboe. De kamers zijn tropisch gedecoreerd voor een stukje extra junglesfeer. U waant zich in de jungle van een tropisch paradijs. [meer informatie]

8. Nandini Bali Jungle Resort & Spa (Bali, Indonesië)
Te midden van de Balinese jungle, ligt het luxueuze Nandini Bali Jungle Resort & Spa. Dit luxe vijfsterrenhotel ligt niet ver van het stadje Ubud, dat wordt gezien als het culturele centrum van Bali. Het hotel is gebouwd te midden van rijstvelden, bananenplantages en jungle, en geeft de sfeer weer van een traditioneel Balinees dorp. Hotelgasten komen in dit luxe paradijs niets tekort. Reizigers kunnen ontspannen in het buitenbubbelbad met uitzicht op het dichte groen van de jungle, of genieten van een Balinese massage. In de avonduren kan er gegeten worden in het restaurant “Wild Ginger”. Dankzij de geluiden van het bos en de omliggende watervallen kan de reiziger genieten van romantische diners in de ambiance van de jungle. [meer informatie]

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.