Duitsland 3 x verrassend

Duitsland heeft genoeg te bieden deze zomer voor een leuke vakantie.

Duitsland heeft genoeg te bieden deze zomer voor een leuke vakantie.

Deze zomer hoef je helemaal niet ver weg te gaan om het vakantiegevoel te krijgen. Buurland Duitsland heeft genoeg te bieden voor een volledige zomervakantie. Zo kun je gaan wandelen met kamelen, de Duitse stranden ontdekken of met het gezin naar het PLAYMOBIL-FunPark.

Op stap met een kameel
Kinderen vinden wandelen saai. Tenzij er exotische dieren meelopen! En dat kan in Duitsland op verrassend veel plaatsen. In Beieren kunnen gezinnen bijvoorbeeld een tocht per kameel maken. Aan de Bodensee mogen bezoekers mee met de geitenhoeder Jörg Jacobi. En in de prachtige Uckermark bij Berlijn zijn lange, ontspannende picknickwandelingen met ezels mogelijk. Het eiland Rügenheeft zelfs trektochten met lama’s.

De mooiste Duitse stranden
Skyscanner zette onlangs de tien meest fascinerende Duitse stranden op een rij. En dat levert een überraschend fraaie lijst met vakantiebestemmingen op. Zoals de beroemde stranden van Sylt en zonnig Usedom. Maar ook het voor veel Nederlanders onbekende schiereiland Hiddensee is een Geheimtipp in het noorden. En vergeet ook de Chiemsee in het zuiden niet. 

Neurenberg
Neurenberg als zomerse stedentrip? Jazeker! De stad zet gezinnen en kinderen dit jaar namelijk extra in het middelpunt. Bijvoorbeeld in het PLAYMOBIL-FunPark, waar de kleintjes de dag van hun leven kunnen hebben. Of bezoek de dolfijnenlagune en het tropische Manatihuis in de dierentuin. En de volwassenen? Voor hen is Neurenberg een stad vol cultuur, geschiedenis en aankomend UNESCO-Werelderfgoed… en diverse Beierse biergartens, natuurlijk.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.