Expositie vraagt aandacht voor Moslims

Lezende kinderen tijdens de tentoonstelling.

Lezende kinderen tijdens de tentoonstelling.


De internationale tentoonstelling 1001 Inventions, die deze week in Rotterdam opende, vraagt aandacht voor ‘de veelal onbekende geschiedenis van de moslim beschaving met al haar culturele, religieuze en etnische diversiteit’. 1001 Inventions is tot en met 11 januari 2015 te zien in Post Rotterdam.

“In deze roerige tijden waarin culturen, achtergronden en beeldvorming een belangrijke rol spelen in het dagelijkse nieuws, geeft de tentoonstelling 1001 Inventions een beeld weer van de moslimcultuur en wetenschap zoals nog niet eerder te zien was”, aldus de organisatoren. Een onbekend hoofdstuk uit de moslimgeschiedenis wordt tijdens de expositie getoond aan de hand van technische hoogstandjes, medische vooruitgang, handelsreizen over de wereld (zijderoute) en vooruitstrevende ideeën die voortkwamen uit de Gouden Eeuw van de moslimbeschaving. In de vorm van korte films, interactieve stations, workshops, games en acteurs krijgen bezoekers een beeld van een periode die niet alleen van groot belang was voor de hedendaagse maatschappij. Denk aan satellietnavigatie en de klok, maar ook aan verschillende medische instrumenten.

Onderling begrip
“Nederland is van oudsher een smeltkroes van culturen, die tevens een bron van inspiratie voor het land vormen. Rotterdam profileert zich hierin als ultradiverse stad met een rijke kenniseconomie en technische vooruitstrevende bedrijven. Er was dus geen betere plek denkbaar voor de tentoonstelling 1001 Inventions om het actuele onderwerp van de moslimcultuur en wetenschap voor iedereen toegankelijk te maken”, zo wordt de keus voor Rotterdam verduidelijkt. Door middel van de expositie wil de organisatie van 1001 Inventions bouwen aan een toekomst met meer onderling begrip. De tentoonstelling 1001 Inventions stond eerder in onder meer New York, Kuala Lumpur, Washington, Istanbul, Dubai en Chicago. Hilary Clinton over de tentoonstelling: “nu is het moment om te tappen uit de nalatenschap van de moslimcultuur met als doel de kracht van wetenschap en technologie te versterken en nieuwe wegen naar welvaart aan te leggen.”

1001 Inventions is tot en met 11 januari 2015 te zien in Post Rotterdam.

Overige informatie
1001 Inventions
Datum: 29 augustus 2014 tot en met 11 januari 2015
Locatie: Voormalig postkantoor in Rotterdam, Coolsingel 42, 3011 AD Rotterdam
Kaarten: Online v.a. € 6,00 voor kinderen en € 12,00 voor volwassenen
Website: www.1001inventions.nl

Persinformatie
Indien u geïnteresseerd bent in het afnemen van een interview met iemand van de organisatie, hoge resolutie beeldmateriaal wenst, of meer informatie over 1001 Inventions wilt, neemt u dan contact op met Tessa Dronzek via tessa@misspublicity.nl of bel 010 214 0593. Ook kunt u een kijkje nemen in de speciaal voor deze klant ingerichte press room via onze website www.misspublicity.nl. In deze virtuele perskamer vindt u altijd actuele informatie over 1001 Inventions. Buiten kantooruren belt u met 06 16 930 325.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.