Gelderland is Fietsprovincie van het Jaar

Fietsen in België, met het inmiddels ook elders in gebruik genomen knooppunten netwerk.

Gelderland is uitgeroepen tot Fietsprovincie van het Jaar 2014.

Fietsers konden ook dit jaar weer stemmen op de fietsprovincie van het jaar op de website Fietsen.123. Zij hebben gekozen voor de provincie Gelderland als Nederlandse fietsprovincie van het jaar 2014. Ruim 7.100 mensen brachten hun stem uit en kozen daarbij in de eerste plaats voor Gelderland (24,3%), gevolgd door Drenthe (19,3%) en op de derde plaats komt Noord-Brabant (21,1%). Gelderland wint de titel voor de derde keer op rij, in 2011 was Drenthe nog Fietsprovincie van het Jaar. De meeste respondenten komen uit Noord-Brabant (18,3%)

Aantrekkelijk landschap
Bij de keuze voor de favoriete fietsprovincie is een aantrekkelijke landschap het belangrijkste motief, gevolgd door het goede knooppuntennetwerk. De kwaliteit van de fietspaden wordt ook erg gewaardeerd in combinatie met de rust en ruimte.

Aantal stemmen
7.103 mensen brachten hun stem uit. Deelnemers stemmen daarbij niet alleen vooral op hun eigen provincie, maar spreken zich duidelijk uit over andere provincies. Eind van het jaar wordt ook de Belgische fietsprovincie van het jaar verkozen.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.