Levende standbeelden festival is een feestje

'De Verwondering' is Nederlands kampioen levend standbeeld en gaat ook een gooi doen naar het Wereldkampioenschap. Foto: Rob Terwisse Fotor.

‘De Verwondering’ is Nederlands kampioen levend standbeeld en gaat ook een gooi doen naar het Wereldkampioenschap. Foto: Rob Terwisse Fotor.

Levende standbeelden zien veel mensen vooral in hele toeristische gebieden, maar in Nederland is er een festival op dit gebied. Het ‘World Living Statues festival’ is al 10 jaar het grootste levende standbeelden festival ter wereld. ‘Celebration’ is het thema van de 10e editie van het World Living Statues festival, dat elk jaar honderdduizenden bezoekers verwelkomt. Uit de hele wereld komen de beste levende standbeelden eind september naar Nederland. Voor de eerste keer zal in het Gelderse Ede op zaterdag 27 september ‘Statues by night’ plaatsvinden in de donkere uren. Het wereldkampioenschap wordt voor de tiende keer in Arnhem gevierd op zondag 28 september, met ruim 250 professionals, amateurs en kids.

Statues by Night
Op zaterdagavond 27 september vindt Statues by Night plaats in Ede, vanaf 21.00 uur. ‘verlichte verstilling’ is het thema van deze avond: de mooiste beelden zullen op bijzondere plekken in Ede opgesteld staan. De bezoekers van Statues by night wordt gevraagd met een eigen lampje, lampion of kaars het festival te bezoeken en te verlichten. Je ziet die avond ruim 25 professionele living statues, vermengd met diverse andere kunstvormen.

Wereldkampioenschap
Zondag 28 september, van 13.00 tot 17.00 uur vindt het wereldkampioenschap levende standbeelden plaats in Arnhem. Op deze dag strijden niet alleen de (inter)nationale professionals om een eerste plek, maar ook de amateurs en de Kids Statues. De allerbeste internationale Living statues zijn uit ruim 250 inzendingen geselecteerd en komen met een totaal nieuwe creatie naar Arnhem. Uit alle werelddelen komen de circa 35 beste ter wereld en de 25 beste van Nederland naar Arnhem. Met ruim 30 amateur statues en 100 kids is het World Living Statues festival ook in haar 10e jubileum jaar weer veruit het grootste Levende standbeelden spektakel ter wereld.
De kersverse Nederlands kampioen ‘De Verwondering’ is op 2 juni 2014 in Valkenburg gekozen als beste Nederlandse beeld en zal ook een gooi doen naar de wereldkampioensbeker.
De winnaars uit de diverse categorieën worden beoordeeld door een vakjury en kinderjury. De stem van het publiek telt voor de helft, dus het is belangrijk dat iedereen zijn stem uitbrengt.
Als afsluiting van de dag komen alle beelden nog een keer langs tijdens een parade op het Kerkplein voor de Eusebius kerk, om 17.30 uur. Dit jaar zal de prijs uitreiking natuurlijk vanwege haar 10 jarig bestaan feestelijker dan ooit zijn.

Foto tentoonstelling in Arnhem
10 jaar levende standbeelden, levert duizenden prachtige foto’s op. De mooiste foto’s worden tentoongesteld in het centrum van Arnhem.

Kijk voor meer informatie op de website.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.