Luchtballonnen kleuren zomer in Groningen

luchtballonnen

Op zaterdag 23 augustus vindt even ten oosten van de stad Groningen, het gezinsevenement Ballon Fiësta Meerstad plaats. Vanaf het nieuwe woongebied Meerstad vertrekt dan een groot aantal heteluchtballonnen in allerlei vormen en kleuren voor een zweefvlucht over de omgeving.

Naast de bekende ronde ballonnen verwacht de organisatie ook een groot aantal zogenoemde ‘special shapes’, luchtballonnen met een opvallende vorm. Bij voorgaande edities gaven onder andere een gigantische kikker, een reuzensmurf en een konijn acte de présence.

Naast de grote ballonnen zijn op het festival ook de ‘model-ballonnen’ vertegenwoordigd. Dit zijn echte heteluchtballonnen, maar dan een stuk kleiner en op afstand bestuurbaar. Vanaf 18.00 uur zullen hobbyisten een half uur lang hun kunstige modelballonnen aan het publiek tonen. Aansluitend vindt de hoofdshow plaats en vanaf 19.15 uur zullen een aantal ballonnen met passagiers de lucht ingaan.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.