Meer toeristische attracties in Jordanië

Duikparadijs in Aqaba

Duikparadijs in Aqaba


Aqaba, de havenstad van Jordanië, wint aan populariteit als toeristische bestemming. Steeds meer aanbieders bieden, met oog op de toeristische groei in Jordanië, rechtstreekse vluchten tussen Aqaba en Nederland en België aan. Bovendien zijn er veel projecten in ontwikkeling die het toerisme in de zonnige stad aan de Rode Zee verder stimuleren. Maar Aqaba is veel meer dan alleen een zonbestemming: de stad ligt in een schitterend deel van de wereld. In één dag kun je snorkelen in de Rode Zee, wereldwonder Petra ontdekken en de ondergaande zon bewonderen in de Wadi Rum woestijn.

Nieuwe hotels
Aqaba is in ontwikkeling. Zo wordt het gevarieerde hotelaanbod in de badplaats uitgebreid met twee nieuwe 5-sterren hotels: het luxueuze Westin Saraya Aqaba en luxury collection hotel Al Manara, die naar verwachting begin 2016 hun deuren openen. Ook nemen steeds meer rederijen Aqaba op in hun cruise aanbod.

Watersport in Rode Zee
Het zonnige klimaat, de kristalheldere en warme wateren en het rijke waterleven maken de Rode Zee erg aantrekkelijk voor watersporters. De kleurrijke koraalriffen vormen de belangrijkste attractie van Aqaba en bij de meer dan 30 duikspots is er voor duikers en snorkelaars van alles te zien en beleven. Wrakduikers kunnen hun hart ophalen bij de Cedar Pride, een wrak waar een kunstmatig rif omheen is ontstaan dat wordt bewoond door exotische zeedieren. Tenslotte behoren windsurfen, waterskiën en jetskiën tot de mogelijkheden. Vanwege de aangename temperatuur kunnen deze sporten het hele jaar door worden beoefend.

Historie in overvloed
Al meer dan vijfduizend jaar speelt de haven van Aqaba een belangrijke economische rol vanwege haar gunstige handelspositie met Europa, Afrika en de rest van Azië. Door haar lange geschiedenis zijn er tegenwoordig veel historische bezienswaardigheden te bezoeken, waaronder de resten van de oudste kerk ter wereld. Het goed geconserveerde Aqaba Castle is een absoluut hoogtepunt; dit uit de 13e eeuw stammende fort is beroemd door zijn rol in de hitfilm ‘Lawrence of Arabia’.

Aqaba is een belastingvrije zone, wat shoppen extra leuk maakt. In de moderne shopping malls, zoals het Aqaba City Center, worden grote en bekende merken verkocht, terwijl in het centrum van de stad vooral veel souvenirwinkels en markten (souk) zijn gevestigd.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.