Nederlanders sparen hun vakantie bij elkaar

In Vakantiepark Beekse Bergen en Vakantiepark Dierenbos helpen ze je met je belastingaangifte   tijden het  belastingweekend.

Sparen voor de vakantie, dat is nog iets waar wij Nederlands in uitblinken.

]Nederlanders kunnen goed sparen, ook voor hun vakantie. Maar liefst 87 procent van de Nederlanders spaart zijn gehele vakantie vooruit; dat is meer dan in menig ander land. In andere landen worden vakanties veel vaker achteraf betaald. Dit blijkt uit een wereldwijd onderzoek in opdracht van Expedia.nl. In het onderzoek werd gekeken naar de manier waarop consumenten uit 24 verschillende landen met geld omgaan in aanloop naar hun vakantie. Het onderzoek werd uitgevoerd onder ruim 11.000 consumenten uit 24 verschillende landen.

Op vakantie gaan kost geld
Van de ruim 11.000 onderzochte consumenten spaart de helft van de vakantiegangers zijn hele vakantie vooruit. Ongeveer 11 procent betaalt zijn hele vakantie achteraf. Wereldwijd kiest 39 procent voor de optie om de vakantie deels vooraf, deels achteraf te betalen, vaak via hun creditcard. Met maar liefst 87 procent zijn Nederlanders de beste vakantiespaarders en sparen we de gehele vakantie van tevoren. Ook Zweden (78 procent) en Fransen (77 procent) sparen vakanties ver vooruit. De slechtste spaarders zijn de Zuid-Koreanen. Daar spaart slechts 17 procent zijn hele vakantie vooruit.

Nederlanders geen vakantiekoopjesjagers
Waar je zou verwachten dat Nederlanders massaal op zoek gaan naar vakantiedeals, blijkt dat 23 procent van de Nederlanders helemaal niet op zoek gaat naar vakantiedeals. Dit geldt overigens ook voor Zweden (24 procent), Fransen (22 procent) en Denen (20 procent). De Noren zijn de grootste koopjesjagers met 45 procent die actief op zoek gaat naar deals. Tot slot zoeken we nauwelijks of helemaal niet naar all-inclusive deals.

Vakantievoorbereidingen
Voorafgaand aan de vakantie letten we wel op onze uitgaven. Zweden, Denen en Nederlanders geven zo min mogelijk geld uit aan hun vakantievoorbereidingen. De helft van de Nederlanders geeft er helemaal niets aan uit. Nederlanders, die dit wel doen, geven er gemiddeld 48 euro aan uit. Dit is minder dan het wereldwijd gemiddelde van 64 euro. Consumenten wereldwijd geven voor vertrek massaal geld uit aan onder meer nieuwe kleding, een nieuwe coupe, manicure/pedicure, dieetproducten, fitnesstrainingen en een bezoekje aan de zonnebank.

Zonder geldzorgen op vakantie
Op vakantie willen Nederlanders gewoon lekker kunnen doen en laten wat ze willen en niet nadenken over vakantie-uitgaven. Daarom wordt er vooraf flink gespaard. We verwachten namelijk dat onze uiteindelijke vakantiekosten maar liefst 51 procent hoger zullen uitvallen en houden daar vooraf rekening mee. Mede daarom gaan we uiteindelijk heel relaxed op vakantie.

Nederlanders sparen hun vakantie bij elkaar 10

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.