Netwerk ‘Fietsers Welkom!’ groeit

Fietsen

Fietsen


Het kwaliteitslabel ‘Fietsers Welkom!’ heeft sinds de start in 2010 een mooie spreiding over Nederland. Ruim 1100 bedrijven zijn inmiddels aangesloten. In de toeristische regio Rivierenland zijn recent zo’n 50 bedrijven aangesloten, wat een mooie extra verdichting van het netwerk betekent. Bij een Fietsers Welkom! bedrijf kan de fietser rekenen op extra service zoals een fietsreparatieset, het gratis opladen van de fietsaccu, de aanwezigheid van fietskaarten, een EHBO-set en ruime openingstijden.

Fietsers Welkom! is een initiatief van het Landelijk Fietsplatform. Horeca en logies met het kwaliteitslabel zijn herkenbaar aan het gevelbord met Fietsers Welkom! logo. Voor fietsers is het steeds makkelijker om ook op ander manieren Fietsers Welkom! adressen te vinden. Zo zijn ze opgenomen in diverse online fietsrouteplanners, in de populaire fietsapp Fiets! en op fietskaarten en -gidsen.
Via de website www.nederlandfietsland.nl/fietsers-welkom zijn zowel thuis als onderweg alle gegevens van de aangesloten hotels, campings, restaurants, bed & breakfasts en cafés langs fietsroutes te raadplegen.

Toetsing
Het kwaliteitslabel is een jaar geldig. Dit is te herkennen aan de jaarsticker op het gevelbord. Om de kwaliteit van Fietsers Welkom! te waarborgen, voert het Fietsplatform steekproefsgewijs toetsingen uit en checkt of bedrijven daadwerkelijk aan alle criteria voldoen. Bedrijven die het label ten onrechte voeren, worden uit het bestand verwijderd en mogen het label niet langer gebruiken.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.