Nieuwe Airbus in 2 minuten


Het kost 800 werknemers 65 tot 80 dagen om een Emirates Airbus A380 compleet af te leveren. Van installeren tot uitvoeren van diverse testen en van verven tot de totale inrichting, alle fases vinden plaats binnen deze periode. In bijgaande video is in 2 minuten dit hele proces te zien. Het gaat om een time lapse video van de 50ste A380 vliegtuig die vorige maand aan de vloot van Emirates is toegevoegd.

Emirates is met 50 toestellen de grootste exploitant van de A380 wereldwijd en vliegt momenteel op 27 bestemmingen met dit vliegtuig. Allen voorzien van de modernste techniek. De toestellen worden ingericht en geleverd via de Airbus fabriek in Hamburg. Het proces begint met het produceren van de vliegtuigromp in Hamburg. Vervolgens wordt de romp samen met de vleugeldelen, die geproduceerd worden in het Verenigd Koninkrijk, vervoerd naar Toulouse voor de eindmontage. Het transportnetwerk bestaat o.a uit drie schepen die worden ingezet om alle onderdelen binnen Europa te vervoeren.

Na de montage wordt de romp getest door ingenieurs waarna het vliegtuig aan een eerste ferry reis kan beginnen richting Hamburg. Het kost 30 mensen ongeveer 10 dagen om de A380 met een oppervlakte van 3.150 vierkante meter te schilderen. Meer dan 500 kilo verf is er nodig om het vliegtuig alleen zijn witte kleur te geven.

In de afgelopen zes jaar hebben meer dan 26 miljoen passagiers met een A380 toestel van Emirates gevlogen. En meer passagiers kunnen uitkijken naar de A380 ervaring omdat Emirates het netwerk van deze dubbeldekker verder gaat uitbreiden. De bestemmingen die dit jaar nog worden toegevoegd zijn; Frankfurt op 1 september, Dallas vanaf 1 oktober, San Francisco vanaf 1 december en Houston vanaf 3 december 2014.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.