Portugees hotel lokt met surfbar

Volkswagenbusje

Volkswagenbusje

De Algarve-kust staat bekend om hoge golven en surfstranden. Het is dan ook geen toeval dat in vijfsterren familieresort Martinhal Beach Resort & Hotel, gelegen nabij het meest zuidwestelijke puntje van Europa, nu een laid-back surfshack is gebouwd. De zogenoemde M Bar, inclusief zonnig terras, biedt een sfeervolle loungeplek voor jong en oud na een dag actief hiken, mountainbiken of (daadwerkelijk) surfen aan de Costa Vicentina. De bar is ontworpen en ingericht door lokale kunstenaars met een grote passie voor surfen en dat is te zien.

Niet alleen voor een relaxen cocktail, Portugees wijntje of een pittig afzakkertje, maar ook voor een energieboost in de vorm van een ontbijt, lunch of gezond groentesapje kunnen bezoekers terecht in de M Bar; geheel in de geest van het surfen. De relaxte sfeer is te danken aan de lounge sofa’s, het blauwe Volkswagenbusje uit de jaren ’70 dat midden in de bar staat en de nonchalante en kleurrijke aankleding. Ook aan de kinderen is gedacht. Zij zijn hier de hele middag zoet bij de speciale speelhoek met kidsbar inclusief iPads en spelletjes en de aangrenzende buitenspeelplaats. 

Bar met een verhaal
De M Bar is een co-creatie van diverse vakmannen van ‘eigen bodem’. De lokale designer en windsurfer Jutta Schiffler heeft een belangrijke hand gehad in het interieurconcept. De muren van de bar zijn behangen door de gepassioneerde Algarvese ontwerper en surfer Joao Rei. Hij heeft hiertoe een collage in elkaar gezet van foto’s over het surfleven in de Costa Vicentina, die gemaakt zijn door Ricardo Bravo, een beroemde lokale surffotograaf. Tot slot zijn ook de houten banken en tafels gemaakt door een timmerman uit het dorp. Dit alles maakt het geheel origineel, integer en persoonlijk. Met het motto “Whatever floats your board, we have it” probeert de M Bar steeds weer te verrassen met bijvoorbeeld live entertainment en een wisselend aanbod aan hapjes en drankjes.

Martinhal
Martinhal Beach Resort & Hotel bestaat uit een vijfsterrenhotel met 37 luxueuze kamers, 132 stijlvolle huizen in Martinhal Village, 45 luxe villa’s met privézwembaden en 23 Vilas Mimosa huisjes in traditionele, Portugese stijl. Het resort is winnaar van de TripAdvisor Traveller’s Choice Award 2013 in de categorie ‘luxehotels in Portugal’ én winnaar van de World Travel Award 2012 en 2013 in de categorieën ‘Europe’s Leading Villa Resort’ en ‘Portugal’s Leading Family Resort’. Het resort ligt in het nationale natuurpark Costa-Vicentina. Verder zijn er  vijf grote zwembaden, een eigen spa, sportvelden, 700 meter strand en de Martinhal Bay, een unieke baai speciaal voor (water)sportliefhebbers. Surfen kan op één van de 22 andere stranden in de omgeving.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.