HipHeidi brengt bergen naar hier

HipHeidi.com

HipHeidi.com


Of die Nederlandse berg er nu komt of niet: vanaf nu hoeven Nederlanders en Vlamingen geen dag meer zonder bergen door te brengen. Het nieuwe beeld- en sfeerblog HipHeidi.com belooft 24 uur per dag het leukste uit de Alpen naar je toe te brengen. De website staat vol Alpenfashion, berg-eten, lifestyle, wonen, uitzichten, gave vakantieplekjes, ruiten, harten, herten en hout om te ‘lieben, liken & delen’.

Waarom HipHeidi?
Initiatiefnemer Nel[leke Griffioen]: “We willen mensen graag inspireren en verwonderen door onze ‘Alpenliebe’ te delen in de vorm van sfeer en beleving. Aan de ene kant door mede-Alpenliefhebbers blij te maken met een dagelijkse doses Alpenglück. En stiekem hopen we mensen die de Alpen nog niet zo goed kennen te inspireren en verwonderen. De Alpen zitten namelijk vol cadeautjes…”

Veel beeld
Het sfeerblog staat vol met foto’s waarop je kunt klikken voor meer info. Korte info, want de nadruk ligt op beeld. Je kunt aangeven dat je een foto leuk vindt en je kunt de foto delen op social media. Samen met andere Hippe Heidi’s – het HipHeidi-team – wordt de site regelmatig voorzien van nog meer mooie beelden. En mensen kunnen zelf mooie beelden inzenden. “We hadden in plaats van dit sfeerblog kunnen kiezen voor een Pinterestpagina, maar we wilden meer beeld om het pure belevingsgevoel nog groter te maken.”

Hoe is het idee ontstaan?
Nel, die in Oostenrijk woont en eigenaar is van ‘De Berghut’, vertelt: “In de zomer van 2012 maakte ik een ochtendwandeling met een aantal gasten, de moeders in het gezelschap. Het was een geweldige wandeling, met schitterend weer en fijne gesprekken. Ze waren totaal verwonderd: wat was dit gaaf! Tijdens die wandeling is het idee voor HipHeidi geboren: ik wil het Alpengevoel dichterbij brengen.”

Het HipHeidi-team
Op dit moment werken er drie mensen aan HipHeidi:
Annemaria Breukel (1966) is dol op skiën, lange wandeltochten met haar ‘mannen’, de vergezichten, grenzen verleggen, de rust, de berghutjes… Met Just Marie, haar event- en stylingbureau, is ze bezig met het creëren van ‘goodmoods’ en met HipHeidi wil ze ‘goodmountainmoods’ brengen.
Stephanie Haytink (1970) ging als klein meisje ieder jaar naar de bergen. Als Handwerkjuffie haakt ze nu sterren van de hemel, waarbij de ‘Tirolerstijl’ haar favoriet is. Ze geeft workshops en heeft een eigen webshop. Ze werkt daarnaast ook als zelfstandig grafisch vormgeefster.
Nel(eke) Griffioen (1973) is vanaf haar 11e – 1e keer wintersport – bergenfan en woont sinds 5 jaar in de Alpen. Daar maakt ze samen met haar gezin veel mensen blij met bergbeleving, inspiratie en ontmoeten in hun eigentijdse berghotel: De Berghut. ‘De bergen zijn echt mijn thuis.’

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.