Onderzoek naar vliegtickets

Eiffeltoren

Een stedentrip naar Parijs: Eiffeltoren


Bij de ene vliegticketwebsite betaal je tot wel 35% meer voor hetzelfde ticket als bij de andere site, zo blijkt uit onderzoek van StedenTripper.com. De reiswebsite vergeleek de tarieven van vijftien vliegticketsites met elkaar. Ook voor bijkomende kosten die redelijk uniform lijken te zijn, zoals het bijboeken van ruimbagage, hanteren vliegticketwebsites verschillende tarieven. Hierbij lopen de prijsverschillen op tot 26% per koffer en zelfs 200% voor een annuleringsverzekering.

Verborgen kosten
Waar verborgen kosten en misleidende tarieven lange tijd een punt van discussie waren, lijken veel vliegticketwebsites hun leven op dit vlak te hebben gebeterd. Slechts één van de onderzochte websites toonde de bijkomende boekingskosten pas aan het einde van het boekingsproces. Op driekwart van de overige vergelijkingswebsites werd vanaf het begin van het boekingsproces duidelijke informatie getoond over de extra kosten, zij het veelal in een kleiner lettertype.

De variatie in hoogte van deze bijkomende kosten bemoeilijkt het vergelijken voor consumenten overigens wel. Waar enkele websites volledige all-in tarieven tonen, berekent de website met de hoogste boekingskosten gemiddeld €46,70 per persoon per boeking door, wat niet in de ticketprijs verwerkt is.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.